AZ ORPHEUM MADAMS BEMUTATKOZIK!

AZ ORPHEUM MADAMS BEMUTATKOZIK!

Orpheum Madams
Békebeli dallamok a város jazzrajongó muzsikusaival

Mi történik, ha a Móricz Zsigmond Színház színész-énekesnői és a város jazzrajongó muzsikusai összeállnak egy közös projektre? Orpheumi hangulat békebeli dallamokkal G. Dénes György, Eisemann Mihály, Márkus Alfréd és mások dalain át csupa olyan sláger, amelyek nélkül nem lenne magyar színháztörténet, és amelyek nélkül a magyar zenetörténet elképzelhetetlen! De ha már adott három énekesnő (Dézsi Darinka, Kosik Anita, Nyomtató Enikő) és négy muzsikus (Ignácz László - klarinét, Karap Zoltán - gitár, Simon László - nagybőgő, Papp Csaba - dobok), akkor a legismertebb gypsy swing és bossa nova slágerek sem maradhatnak ki a repertoárból.


Zenekarleírás

„Egyetemista koromban füstös kocsmákban képzeltem el magam: színházi próbák után még elmegyek egy ilyen helyre, és fáradtan, de nagy szeretettel éneklek. Lehet, még arra is sor kerül, hogy alakítok egy zenekart!” – nyilatkozta 2017-ben az akkor 29 esztendős Nyomtató Enikő színművésznő, akinek életútja Sepsiszentgyörgytől a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen át vezetett Nyíregyházára, ahol nem csak egy kőszínházi társulatot, de kislánya leendő édesapját is megismerhette. Az áldott állapot és a kismamaság ideje alatt ugyan némileg eltávolodott a színháztól, de éneklési kedve a bölcső ringatása mellett sem múlt el, sőt. Egy premierbuli alkalmával, valamikor 2018 vége felé a színészbüfében merült fel benne az ötlet, hogy kollégájával, a Shakespeare Színi Akadémián végzett, jelenleg Nyíregyházán élő Dézsi Darinkával egy közös zenés produkcióba kellene fogniuk.
Darinka musical szakon végzett, és gyerek kora óta szerelme az éneklés: a templomi liturgiák, a musical és operett világa mellett a punk és alternatív szcénákban is kipróbálta magát, később a világzene és a jazz irányába fordult az érdeklődése, élettársával Karap Zoltán gitárossal akkor már négy éve koncerteztek rendszeresen a CarPEDIGnem nevű közös zenekarukkal. A beszélgetés eredményeképp egy fél év múlva összeállt a csapat, ami jóval túlszárnyalta a várakozásokat.
Az új zenekari álom szövögetéséhez örömmel csatlakozott egy harmadik színésznő is Kosik Anita személyében, akit szintén már gyerekkora óta rabul ejtett annak a csodának az érzése, milyen is az, amikor az édesapa gitárjával az ember maga köré vonzza a többieket. Később a zenei szenvedély a Kőbányai Zenei Stúdión át a Színház-és Filmművészeti Egyetemig repítette, onnan pedig hamarosan Nyíregyházára a Móricz Zsigmond Színház társulatához, ahol a prózai darabok mellett nagy kihívást jelentő énekes szerepformálásaival is kivívta a közönség és a szakma elismerését. Megalakult tehát az Orpheum Madams, amelynek repertoárja a swing, a bossa nova, a sanzon és a zenés színházi irodalom remekműveit tálalja egyfajta utazó színházként a publikum elé.
2019. áprilisában, amikor az első koncert időpontját beírják a naptárba már 7 fős formációban próbálnak. A dobok mögött a számos jazz zenekarban, illetve a színház hőskorszakában is aktívan zenélő Papp Csaba ül; a nagybőgőt Simon László pengeti, akit druszája, a klarinétművész Ignácz László hozott be a bandába, akivel régóta ismerik egymást a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karáról, gitáron a már említett Karap Zoltán kísér. A hónapokon át tartó lázas próbák után első, bemutatkozó koncertjüket a nyíregyházi Bencs Villában adják, melyet csak egy mátészalkai bemelegítő buli előz meg.
A repertoár darabjaival olyan nagy elődök előtt tisztelegnek, mint Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Peggy Lee, Django Reinhardt, Duke Ellington, Joao és Astrud Gilberto, Benny Goodman, Edit Piaf és mások, illetve a magyar zeneszerzők közül egyebek mellett G. Dénes György, Eisemann Mihály, valamint Márkus Alfréd.

2019. július 23. 19.30 órától a Bencs Villában hallgathatóak meg a nagy sikerű dalok, csodás hangú énekesnők hangján megszólaltatva, varázslatos zenekari kísérettel!

Jegyek kaphatóak a Móricz Zsigmond Színház Szervező- és jegyirodájában, a Bencs Villában, illetve online: MORICZSZINHAZ.JEGY.HU

Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.