A vígjátékok legjava a VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramjában

A vígjátékok legjava a VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramjában


VIP színházbérlettel korlátlan és plusz 1 nap elővásárlási jogosultság jár a VIDOR színházjegyekre


a5_szorolap_b_23831.jpga5_szorolap_a_23830.jpg


A VIP bérlettel rendelkező látogatóink mindenkinél előbb, már 2022. július 8-án (pénteken) megvásárolhatják jegyeiket az idei VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramjának előadásaira a szokásos nyitvatartási időben a Móricz Zsigmond Színház Jegyirodájában, a Szindbád épületében a Színház utca 2. szám alatt. Névre szóló bérletük felmutatásával mennyiségi korlátozás nélkül bármennyi belépőjegyet válthatnak - a szabad helyek függvényében. VIP bérletet az elővásárlási jogosultság napjain is lehet váltani!


Előbb vásárolhatnak VIDOR belépőt a bérletesek is


Érvényes színházbérlettel rendelkező nézőink 2022. július 11. hétfő reggel 7 órától 1 napos elővásárlási jogosultsággal rendelkeznek a fesztivál színházjegyeire Jegyirodánkban. A versenyprogram nagyszínpadi darabjaira, névre szóló bérletük felmutatásával, maximum személyenként egy bérletre, idén akár nagyszínpadi előadásonként 8 db belépőjegy is váltható! A Rózsakert Szabadtéri Színpad valamennyi előadására, a Krúdy Kamaraszínpadra, Szindbádba, Bencs Villába pedig mennyiségi korlátozás nélkül válthatnak jegyeket - a szabad helyek függvényében. Akinek még nincs színházbérlete az se keseredjen el: az elővásárlási jogosultság időszakában is van lehetőség a bérletek megvásárlására! 2022. július 12-én kedden reggel 7 órától bárki számára elérhetőek korlátozás nélkül majd a VIDOR jegyek a szabad helyek függvényében, személyesen a Jegyirodában, és még aznap 14 órától online is megvásárolhatóak lesznek.


A legnagyobb nevettetők seregszemléje


A VIDOR Fesztivál idén sem szűkölködik majd érdekességekben, népszerű produkciókban, jelentős pillanatokban. A nagyszínpadra az első napon a győri társulat Olt Tamás zenés életrajzi tragikomédiáját hozza el nekünk: a Minden jegy elkelt főszereplője a legendás operettdíva, Fedák Sári, megformálója pedig Kubik Anna. A kecskeméti Katona József Színház Ray Cooney bohózattal érkezik, a felhőtlen szórakozást többek között Járai Máté és Fazekas Géza garantálják, a rendező Szerednyey Béla. Költőibb világba kalauzol Tamási Áron örökérvényű klasszikusa: az Énekes madár, a békéscsabai Jókai Színház produkciója. Az Orlai Produkciós Iroda Válaszfalak előadásának főszerepeiben Kern András és Hernádi Judit brillírozik. A Szegedi Nemzeti Színház a krimi műfaj kedvelőinek kínál szórakoztató, meglepetésekkel teli estét: Alfred Hitchcock népszerű bűnügyi története, a 39 lépcsőfok vígjátéki elemekkel kerül színre Horgas Ádám rendezésében. Egy népszerű filmsiker színpadi adaptációja a Veres1 Színház produkciója, a Miss Daisy sofőrje, melyben a főszerepeket olyan kiváló művészek alakítják, mint Egri Márta, Kálid Artúr és Pál Tamás. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház egy remek vígjátékkal érkezik: az Érettségi Molnár Ferencet idéző komikus helyzeteiben többek között Gergely Róbertet, Pap Lujzát, Ecsedi Erzsébetet láthatjuk.

A Krúdy Kamarában Yasmina Reza sikerdarabja, Az öldöklés istene a szolnoki Szigligeti Színház előadásában érkezik, szereplői többek között Radó Denise, Molnár László. Bereczki Zoltán ezúttal izgalmas one-man show-jával érkezik: Dolgok, amikért érdemes élni címmel. Moliére-t fogalmazza újra a fiatal művészekből álló Exit Generáció csapata, a Scapin furfangjai, főbb szerepeiben Martinkovics Mátét, Georgita-Máté Dezsőt láthatjuk. A Gólem Színház régi visszatérőnk, ezúttal a Vircsaft című „össztársulati” előadással érkezik. A Rózsavölgyi Szalon produkciójának, a Keresztül-kasulnak főszereplői Pokorny Lia és Király Dániel. A Szexpedíció, a Spirit Színház előadása nagyszerű alkalmat nyújt az árnyalt komédiázásra két remek színésznek, Hegyi Barbarának és Seress Zoltánnak. Az Art Színtér előadása: a Ketten egyedül, mely a Frankie és Johnnie című nagysikerű fim színpadi verziója, főszereplői Ullmann Mónika és Makranczi Zalán. A Redőny, az Orlai Produkciós Iroda másik produkciója, melynek főszerepeiben László Lilit, Schruff Milánt, Lass Beát, Pataki Ferencet láthatjuk, s melynek érdekessége, hogy részben térségünkben játszódik, a környezet tehát ismerős lehet…

A Rózsakert Szabadtéri Színpad nézőinek is nagyszerű művészi találkozásokban lesz részük: a Vígszínház Party című magával ragadó fekete komédiájában láthatjuk többek között Hegyi Barbarát, Lukács Sándort, Kovács Patríciát, Igó Évát, a Játékszín produkciójában: A dominógyilkosságban, Szente Vajk rendezésében Lévay Viktóriát, Fehér Tibort, Szerednyey Bélát, Dobó Katát, Törőcsik Franciskát, Barabás-Kiss Zoltánt.   

A Bencs Villa először a KV társulatot látja vendégül, a Miért lett R. úr ámokfutó? a német újhullámos film „fenegyerekének”, R. W. Fassbindernek egyik legendás alkotását értelmezi újra Ördög Tamás rendezésében, a főbb szerepekben Dankó István, Stork Natasa, Major Erik, Urbanovits Krisztina láthatók. „Mit ér epedő kebel...?" címmel Kölcsey Ferenc eddig ismeretlen műveit tárják a közönség elé Karádi Zsolt rendezésében, majd ellátogat ide a „Mondj Te is egy verset" kezdeményezés a Fesztivál ideje alatt. A Többszemközt beszélgető-esten pedig Náray Erikával találkozhatnak az érdeklődők.

A Szindbád Rendezvénytérben talál otthonra a Faq Színház produkciója, a Gyakran ismételt kérdések: Martinkovics Máté és Messaoudi Emina idézi meg Őze Lajost és Gobbi Hildát.

A VIII. Nyírségi Limerick Bajnokság döntője pedig hagyományosan újra a Művész Stúdióban lesz.


További információkról készséggel adunk felvilágosítást személyesen Jegyirodánkban (Nyíregyháza, Színház u.2.), valamint az alábbi telefonszámokon: 42/507-006, 30/303-2875, 20/233-2926 és hamarosan honlapjainkon a www.moriczszinhaz.hu és vidor.eu oldalunkon!


Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.