A 10. Színházi Olimpián a Woyzeck szatmárnémeti vendégelőadás is szerepel a Móricz Zsigmond Színházban

A 10. Színházi Olimpián a Woyzeck szatmárnémeti vendégelőadás is szerepel a Móricz Zsigmond Színházban

A június elején érkező produkcióra a Színház honlapján már elérhetőek a belépők!



Mától elérhetőek a belépőjegyek a 10. Színházi Olimpián résztvevő Szatmárnémeti Északi Színház, Harag György Társulat vendégjátékára: Georg Büchner: Woyzeck című bűnügyi történetére.


A produkció 2023. június 3-án, szombaton 19 órától tekinthető meg a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadán.

Az 1820-as években Lipcsében nagy port kavart az a bűnügyi eset, amelyben egy fiatalember, Johann Christian Woyzeck, féltékenységi felindulásból brutálisan meggyilkolta barátnőjét. Az ügy sajtóvisszhangja és a nyilvánosságra hozott rendőrségi dokumentáció ihlette Georg Büchner harmadik és egyben utolsó darabját, a Woyzecket, amely azonban – a szerző 23 évesen bekövetkezett halála miatt – befejezetlenül, töredékes formában maradt az utókorra.

Az előadás az esetet rögzítő jegyzőkönyvek és Büchner drámájának egyik nagy kérdését gondolja tovább: vajon a gyilkos beszámítható állapotban volt-e a tette elkövetésének idején? 

Meddig érdemes feszíteni az ember tűrőképességét? Meddig képes elviselni a nyomást, amit a felettese, a környezete, a szerelem (és féltékenység), a hitében való megingás gyakorol rá? 

Kit terhel a felelősség a tragédiáért, amit a nyomás alatt összeroppant ember követ el? Megtörténhet, hogy éppen ő maga a tragikus főszereplő? 

A germán nyersességen túl, a szöveg rendkívüli költőiségét Albu István rendezésében a német indusztriális metal zene ellenpontozza, vagy éppen erősíti fel, a Harag György Társulat színészzenekarának áthangszerelésében és előadásában. 


A produkcióról bővebb információ: ITT

Jegyek elérhetőek: ITT


Elindult a Színházi Olimpia hírlevele is


Már csak néhány hét, és kezdődik a 10. Színházi Olimpia, amelynek keretében mintegy hetven helyszínen ötszáznál is több előadás és kísérőprogram várja az érdeklődőket. Nemrég elindult az eseménysorozat hírlevele is: ha szeretne naprakész maradni az idei év legfontosabb színházi találkozójának híreivel, érdemes feliratkozni rá.

A húsvéttól Szent Iván éjjeléig tartó Színházi Olimpia honlapja napról-napra frissül, újabb előadásokat és egyéb programokat hoznak nyilvánosságra a szervezők, és a weboldalukra látogatva a programsorozattal kapcsolatos híreket, interjúkat, érdekességeket és háttéranyagokat is olvashatnak az oldalra látogatók.


A hírlevél feliratkozói hetente egyszer a postaládájukba kapják a nemzetközi és hazai színházi világ legfontosabb híreit, a folyamatosan bővülő programkínálat részleteit, az Olimpia előadásaival kapcsolatos aktuális információkat, valamint tematikus ajánlókat is! 

A feliratkozáshoz kattintson ide: https://szinhaz.org/hirlevel/


A Woyzeck vendégelőadásra jegyek elérhetőek személyesen:

Móricz Zsigmond Színház Jegyiroda

Nyíregyháza, Bethlen Gábor u. 14. (Színészház alatt)

Telefon: + 36 42 507 006; +36 30/303-2875; +36 20/233-2926

 

A Színházi Olimpia honlapja az alábbi linken érhető el: ITT


Szeretettel várjuk kedves Nézőinket!



Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.