ELŐADÁSOK

Vertig Tímea

MASZMÓK AFRIKÁBAN

Rendező: URMAI GÁBOR

Bemutató: 2018. április 6.

Bővebben...
Csukás István - Kardos Tünde

MIRR-MURR KALANDJAI

Rendező: PUSKÁS TIVADAR

Bemutató: 2017. november 3.

Bővebben...
Devecsery László

A KÉK PÉK

Rendező: TUCKER ANDRÁS

Bemutató: 2017. szeptember 11.

Az előadás hossza: 50 perc szünet nélkül

Bővebben...
Dés László - Geszti Péter - Békés Pál

A DZSUNGEL KÖNYVE

Rendező: HALASI DÁNIEL

Bemutató: 2018. január 8.

Bővebben...
Gothár Péter - Selmeczi György - Kapecz Zsuzsa

DIÓTÖRŐ HERCEG

Rendező: OLT TAMÁS

Bemutató: 2017. október 13.

Bővebben...
Sediánszky Nóra

A NÉV: CARMEN

Rendező: SEDIÁNSZKY NÓRA

Bemutató: 2017. szeptember 29.

Bővebben...
Warren Adler

A RÓZSÁK HÁBORÚJA

Rendező: VÉGH ZSOLT

Bemutató: 2017. március 2.

Bővebben...
Martin McDonagh

LEENANE SZÉPE

Rendező: GÖTTINGER PÁL

Bemutató: 2017. november 17.

Bővebben...
Thomad Middleton

ASSZONY ASSZONYNAK FARKASA 

Rendező: KOLTAI M. GÁBOR

Bemutató: 2018. január 12.

Bővebben...
Georges Feydeau

A HÜLYÉJE

Rendező: FEHÉR BALÁZS BENŐ

Bemutató: 2018. április 28.

Bővebben...
 Friedrich Schiller

DON CARLOS

Rendező: SZABÓ MÁTÉ

Bemutató: 2018. március 10.

Bővebben...

John Kander - Fred Ebb - Bob Fosse 

CHICAGO

Rendező: SZŐCS ARTUR

Bemutató: 2018. január 20.

Bővebben...

László Miklós

ILLATSZERTÁR

Rendező: MOHÁCSI JÁNOS

Bemutató: 2017. november 25.

Bővebben...

Ken Ludwig 

SHERLOCK HOLMES - A SÁTÁN KUTYÁJA

Rendező: SZENTE VAJK

Fordította: GALAMBOS ATTILA ÉS SZENTE VAJK

 Bemutató: 2017. szeptember 9.

Az előadás hossza: kb. 2 óra egy szünettel

Bővebben...

Szakál Attila

SingSingSing MÁZS-képp

(Musical show)

Az előadás időpontja: 2017. május 11. és 22.

Az előadás hossza: 2 óra egy szünettel


  

 
SZEREPLŐK
 
 •  MÉSZÁROS ÁRPÁD ZSOLT 
 •  VASTAG CSABA 
 •  BUCH TIBOR 
 • FÜREDI NIKOLETT 
 • HORVÁTH MARGIT 
 •  GULÁCSI TAMÁS
 •  HORVÁTH SEBESTYÉN SÁNDOR
 • NYOMTATÓ ENIKŐ 
 
A darabról:

Minden várakozást felülmúlt a 2009 óta előbb Veszprémben, majd Sopronban, Budapesten és Székesfehérváron futó SingSingSing MÁZS-képp sikere. Ezúttal nem kell máshova utaznia a közönségnek, hiszen márciusban Nyíregyházára érkezik a show.

 A kétfelvonásos előadás nyíregyházi kiadásában a hazai és főképp a nemzetközi musical irodalom legnagyobb slágerei csendülnek fel. A Rómeó és Júlia, A párizsi Notre Dame, a Moulin Rouge, a Szép nyári nap, az Elisabeth és sok más musical fülbemászó dalával szeretné a SingSingSing MÁZS-képp csapata elvarázsolni a nyíregyházi közönséget. 

A dalokat Mészáros Árpád Zsolt, Vastag Csaba, Buch Tibor, Füredi Nikolett, Horváth Margit, Nyomtató Enikő, Gulácsi Tamás és Horváth Sebestyén Sándor szólaltatja meg a zenészek valamint a Móricz Zsigmond Színház tánckara közreműködésével.

Galéria:

A galéria megtekintéséhez kattintson a fotóra:

 • AD4_2651 (Small)
 • AD4_2682 (Small)
 • AD4_2685 (Small)
 • AD4_2691 (Small)
 • AD4_2711 (Small)
 • AD4_2728 (Small)
 • AD4_2740 (Small)
 • AD4_2766 (Small)
 • AD4_2786 (Small)
 • AD4_2802 (Small)
 • AD4_2903 (Small)
 • AD4_3024 (Small)

 Fotók: Janics Attila

Kovács Gerzson Péter / TranzDanz

DEJA VU

Bővebben...

NEM VICCELEK, CSAK JÁTSZOM

Pregitzer Fruzsina önálló estje

Bővebben...

JAZZ SIDE STORY

West Side Story jazzben elmesélve.

Bővebben...

ANNA KARENINA
romantikus táncjáték

Bővebben...

KONTAKTPONTOK#muveszeti

Időtartama: 60-70 perc

Bővebben...

PiroTap Productions

TAP EVOLUTION AVAGY SZTEPPTÁNCTÖRTÉNET KÉPEKBEN

Bővebben...

EGY ŐRÜLT NAPLÓJA

Bővebben...

SZENVEDÉLYEM, VELENCE

Velence, a vízi város rejtélyes élete az ExperiDance színpadán vár felfedezésre

Bővebben...

Frederick Knott

VÁRJ, MÍG SÖTÉT LESZ

Krimi

Fordította: ZÖLDI GERGELY

Rendező: NOVÁK ESZTER 

 Producer: ORLAI TIBOR

Bővebben...

TANCIKA MARCIKA
(bábjáték)

A Harlekin Bábszínház előadása.

Játsszák:
SZŰCS RÉKA
ZÁDORI SZILÁRD
Zenész: KOVÁCS MÁTÉ m.v.


Díszlet-és bábtervező: CSONKA ERZSÉBET
Dramaturg: ÉRY-KOVÁCS ANDRÁS
Zeneszerző: ZÁDORI SZILÁRD
Rendező: SZŰCS RÉKA

Az előadás hossza: kb. 50 perc

 

A darabról:

„Sergek-forgok, kását főzök, 
Szép menyasszonyt várok.
Tancika Marcika vagyok.”

Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy királyfi, aki csak olyan lányt volt hajlandó feleségül venni, aki a csepűből aranyszálat tud fonni. Nem is akadt ilyen hajadon szerte a nagyvilágban, míg egyszer csak ördögi segítséggel egy csúnya lány – Bolond Boris – meg nem szerezte ezt a tudományt. Az ördög viszont nem akármit kért cserébe: egy év lefolyása alatt a lánynak ki kell találnia az ő nevét, ellenkező esetben magával viszi a lelkét… 

A magyar népmese élő zenés, kétszemélyes feldolgozása Zádori Szilárd zenéjével kerül bemutatásra.

 000plakat

 

A FAJOK EREDETE
A Nézőművészeti Kft. előadása

Rendező: DÖMÖTÖR TAMÁS

 

Játsszák:

MUCSI ZOLTÁN

SCHERER PÉTER

THURÓCZY SZABOLCS

 

A darabról:

„Szeretem az állatokkal kapcsolatos mozikat. Az állat korrekt. Lehet, hogy megharap, de te pofán rúgod és, kész. Le van rendezve a viszony. Nem támad hátba.”

„Zoltán filmes. Legutóbbi munkáját százezer szempár nézte végig – ritka siker egy önnön művészetében a legenyhébb kompromisszumra sem képes alkotótól. Igaz, filmje egy csirkefarmon okoz velőtrázó és tojást eredményező sikert. Következő könyve, amely a fajok eredetén keresztül az emberiség pusztulásának vízióját vetítené a vállalkozó kedvű nézők elé, máris a producer előtt hever, aki milliós csirkenézettségben gondolkodik, meg abban, hogy lehet Zoltán alkotását még (csirke)nézőközpontúbbá tenni.” (Ugrai István)

A tavalyi nagysikerű előadáson felbuzdulva, melyből magának a Nézőművészeti Főiskolának létrejöttéről szerezhettünk húsbavágó információkat, ezúttal egyik első „tantárgyukat” adják le a tanerők: Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Thuróczy Szabolcs.

 

Madarat tolláról, embert is tolláról - A FAJOK EREDETE (kritika)

A Sirályban a Nézőművészeti Nonprofit Kft. Darwin tanai nyomán egy kortárs magyar ökológiai monitoringot állított színre három férfi és egy kakas szereplésével, ami az evolúció szempontjából csak biológiailag zsákutca, színházilag nem.

Aligha mindenkinek elfogadható  az evolúció ténye, legyen az a Napnál is világosabb, mert mindig lesznek, akiknek lebírhatatlan keserűség nyugtot találni abban, hogy bármiféle kivételes vagy ámulatos ok, pláne cél nélkül született erre a fény-árnyékvilágra. Minderről Tasnádi István a tőle megszokott rafinériával és költői finomsággal hallgat, de kerülgeti a tányér tejszínt.

A szöveggel Tasnádi az előadás rendezőjének, Dömötör Tamásnak sok mindent a keze ügyéhez készített; feltehetően a dramaturgiát is, esetleg a színlapon feltüntetett munkatársakkal együtt. A három színész pedig, Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Thuróczy Szabolcs szerep-önbeteljesítően játszik több figurát is.

Evolúciót megkérdőjelező filmek forgatásából látunk részleteket, a színészek az egyikben producert, filmrendezőt, baromfiüzem-vezetőt alakítanak a színpadi alap-figuráikból: a börtönviseltből, a felkapaszkodott külvárosi seftesből és a meg nem értett, mérési hibahatár alatti nézőszámot produkáló művészből. Ezen kívül a kerettörténetben Darwin tanait demonstráló hajléktalanokat is ők játsszák: a szerepváltások jelentéssé lényegülnek és befogadóbarát ritmust adnak az előadásnak.

A színészek méltósággal, drámaian alakítják ezeket a figurákat (ahogy a részeg Mucsit mentik magától, az gyönyörű), ami már magában is egy társadalom/ön/kritikai gesztus. A rengeteg kulturális toposzból építkező előadás első fénypontja (a csillagos ég után, amelyet megannyi villamossági szaküzletben kapható folyóvezetéken belógatott villanykörte alakít), amint a művészileg igényes filmek rendezője megérti, hogyan vetítették többszázezer nézőnek a filmjét – baromfitelepen.

A komédiaírás tudottan nagy ügyességet igényel: ez az ügyesség itt működni látszott, amikor például néhány nagy filmes nevét hallva röhögünk, pedig, hogy „Fellini”, az nem vicc. Ez az evolúcióról szóló, némi keserűséggel fűszerezett, szellemes játék annyi mindent felidézett, ami még említésre sem került a színpadon: feltehetően tovább is nézhető lett volna.

Tasnádi olyan drámaíró, akinek nemcsak a tenyeréből esznek a színészek, ő a nyelvét is odanyújtja nekik. Azok meg rálépnek, hogy vigye őket, mint valami mozgójárda. És ha jól egyensúlyoznak, nem is dobja le őket. Tasnádi szövegeinek mérvadói a színészek: az ügyes dramaturgiai intenzitással működtetett jeleneteihez folyamatos művészi mértékletesség szükséges. A legutóbbi színdarabjai ekként önetetők: ha olyan előadóművészek kezébe kerülnek, akik akár csak kicsit is elvesztik a mértéket, esetleg a kedvüket, az anyag nem adja magát. Ezek a színészek azonban (nem először) éltek a szöveg és a helyzet kínálta lehetőséggel, s már-már kabaréjeleneteken szórakoztunk: a mai keserves valóságra reflektáló anyagon.

A közönséget inzultálni sem félő színészek a szöveg kínálata szerint drámai pillanatokkal árnyalták a humorba alaposan elrejtett létdrámát. Nyilván elképzelhető, hogy nem mindenki akarja már sokadszor is viccesnek látni a hagyományosan komikus elemekre építő játékukat (Thuróczy új lendületet hozott az együtt már menetrendszerűen szereplő kollégáinak): ezt bárkinek szabad, de attól senki nem érzi magát jobban.

Elárulom, más tollával ékesítettem az írásomat (Mohácsi Sárga liliom című előadásából hoztam ide a címet nem teljesen véletlenül – ahogyan állítólag a zsiráf evolúciója is történt –, ugyanis megtalálhatjuk mind a genotípusos, mind a fenotípusos színházi hasonlóságot a két szerző/rendező között), ami recycling, nem lopás. Tasnádi István A fajok eredete címet másként hasznosította újra: ő egy vérbeli alkalmazó művész, aki a létért folyó küzdelemnek, az evolúciónak egyik nyerésre álló játékosa. De mi volt előbb: a kakas, a tyúk vagy a tojás?

Szerző: Proics Lilla


SÁRKÁNYÖLŐ KRISZTIÁN

(Mesés lovagi torna)

Rendező: BAL JÓZSEF

Bemutató: 2017. április 14.

Az előadás hossza: 1 óra

 

Bővebben...

Fekete István

VUK

(Mesejáték)

Rendező: TASNÁDI CSABA

Bemutató: 2016. november 26.

Az előadás hossza: kb. 1 óra, szünet nélkül

Bővebben...

Lázár Ervin

A KISFIÚ MEG AZ OROSZLÁNOK

(Mesejáték)

Rendező: HARSÁNYI SULYOM LÁSZLÓ

Bemutató: 2017. február 10.

Az előadás hossza: 90 perc szünet nélkül

Bővebben...

Szabó Magda - Egressy Zoltán

TÜNDÉR LALA

(Mesejáték)

Rendező: HALASI DÁNIEL

Bemutató: 2016. október 22.

Az előadás hossza: 2 óra, egy szünettel

Bővebben...

Lars von Trier 

A FŐFŐNÖK

(komédia)

Rendező: KOLTAI M. GÁBOR

Kovács Krisztina adaptációja nyomán

Bemutató: 2017. április 1.

Az előadás hossza: 2 óra 35 perc egy szünettel

 

Bővebben...

Jimmy Roberts - Joe Dipietro

ÁJLÁVJU... DE JÓ VAGY, LÉGY MÁS!

(Jókedvű musical-revü)

Rendező: OLT TAMÁS

Bemutató: 2016. december 3.

Az előadás hossza: kb. 1 óra 55 perc, egy szünettel

Bővebben...

Borisz Akunyin

SIRÁLY

(Fekete komédia)

Rendező: SZABÓ K. ISTVÁN

Bemutató: 2016. október 1.

Az előadás hossza: 2 óra 25 perc, egy szünettel

Bővebben...

 

THORNTON WILDER - MICHAEL STEWART - JERRY HERMAN

Hello, Dolly!

(Musical)

Rendező: SZENTE VAJK

Magyar változat: Böhm György és Korcsmáros György
Dalszövegek: Galambos Attila

Bemutató: 2017. április 15.

Az előadás hossza: 2 óra 30 perc egy szünettel

Bővebben...

Hamvai Kornél

CASTEL FELICE

(Történelmi színdarab)

Rendező: GÖTTINGER PÁL

Bemutató: 2017. március 4.

Az előadás hossza: 2 óra 5 perc, egy szünettel

 

Bővebben...

Michael Frayn

FÜGGÖNY FEL!

(Bohózat)

Rendező: PUSKÁS TIVADAR

Bemutató: 2017. január 21.

Az előadás hossza: 2 óra 15 perc egy szünettel

 

Bővebben...

Gotthold Ephraim Lessing

EMILIA GALOTTI

(Polgári tragédia)

Rendező: KERESZTES ATTILA

Bemutató: 2016. november 19.

Az előadás hossza: kb. 2 óra 15 perc, egy szünettel

 

Bővebben...

Déry Tibor - Pós Sándor - Presser Gábor - Adamis Anna

KÉPZELT RIPORT EGY AMERIKAI POPFESZTIVÁLRÓL

(Musical)

Rendező: TASNÁDI CSABA

Bemutató: 2016. október 8.

Az előadás hossza: 1 óra 55 perc, egy szünettel

Bővebben...
Bővebben...

„Gérecz Attila verseinek olvastán feltűnt, hogy az életmű, majd minden darabjában a fény, a kinti fény a Nap és a Hold és a szél utáni sóvárgással szembesülök. A szökéséről írt hősköltemény töredékben a fény metaforák sora világlik: villámfényes viharban szökik meg, „őrfény” (reflektor) keresi, éjjeli őrlámpafény körében találkozik az első rendes szabad emberrel, szentjános bogarak mutatják az utat az éjjeli erdőben, menedéket adó ház tüzénél szárítkozik. A fény és a szabad levegőt jelképező szél tökéletes szimbóluma a szabadságnak, egy vaksötét állott levegőjű sötétzárka költőlakója számára. Gérecz Attila te utolsó hős nyugodj békében!”

Jankovics Marcell

Szereplők

Pregitzer Fruzsina

Bende Kinga

Rák Zoltán

Vaszkó Bence

 

Zenészek

Sirkó Eszter

Holik Zsolt

Barna Zoltán

Olajos Gábor

Zeneszerző: Olajos Gábor

Koreográfus: Vámosi Máté

Plakátfotó: Harsányi Zoltán

Fény: Áts Zoltán

 

Rendező: Vaszkó Bence

 

 

Így bocskorosan

Így bocskorosan úgy-e megnevettek,

hogy márványt törni hegynek indulok?

A számon pimasz mosolygás a jelszó,

füttyöm csibészes: én is feljutok!

Nincs tömött zsákom s hegymászó botom,

segítő kezet tán egy társ sem ad,

de vihart-oldó déli szél kölyök-

fejemre borzol lágy barackokat!

s a hegytetőn majd minden mezt lehántva,

én is kacagva szélnek öltözök,

karjukra fűznek mind a fénynyalábok,

s eltáncolunk a fejetek fölött!

Így bocskorosan úgy-e megnevettek,

hogy márványt törni hegynek indulok?

A számon pimasz mosolygás a jelszó,

füttyöm csibészes: én is feljutok!

(Vác, 1954. május)

 

Gérecz Attila 1929. november 20-án született a Pest megyeiDunakeszin. Vallása református. Apja vitéz Gérecz Ödön, a MÁV mérnöke, akit az első világháborúban tanúsított bátorságáért avattak vitézzé. Édesanyja, az erős lelkű Básthy Irén, az apa 1943. március 15-én bekövetkezett hirtelen halála után, három fiát özvegyen, egyedül nevelte fel. Attila volt a legkisebbik. Két bátyja közül Ödön katonai pályára készült. Ludovikás főhadnagyként vett részt és sebesült meg a második világháborúban. Árpád neves hegedűművész, karmester volt.

Attila 1944. őszén vonult be a Nagyváradi m. kir. “Gábor Áron” Honvéd Tüzérségi Hadapródiskola Sümegre menekített alakulatához. A második világháború alatt annak növendékeként előbb a németországi Friedrichshafenbe, majd a város francia megszállása után Taldorfba került. A francia hadifogságból 1946. október 23-án jött haza.  A dátum,hazaérkezésének napja meghökkentő.

Civil tanulmányait sorozatos magánvizsgákkal folytatta, pótolva az el nem ismert katonaiskolás éveket. Egy éven belül 3 gimnáziumi év tananyagából tett különbözeti vizsgát, majd 1948-ban leérettségizett a budapesti Kölcsey Ferenc gimnáziumban. A család akkor már hosszabb ideje lakott a VI. ker. Munkácsy Mihály utca 34. alatti MÁV bérházban.

Miután családi háttere és hadapród volta miatt az egyetemre nem vették fel, vasesztergályos tanoncként egy csepeli műhelybe járt dolgozni. Ifjúi erejét, nem mindennapi tehetségét pedig a sportnak szentelte. 1949-ben, huszadik évében már a Magyar Öttusa válogatott keretének tagja, edzői szerint nagy sikerek várományosa. Pisztolylövésben legyőzte későbbi olimpiai- és világbajnokunkat, Benedek Gábort. Kitűnően lovagolt, vívott, futott, úszott és versenyszerűen síelt is.

A sport pályafutást hirtelen törte derékba 1950. december 8-i letartóztatása. Többségében volt hadapródiskolás barátaival együtt, összeesküvés, hazaárulás vádjával állították bíróság elé. Ügyükben négy halálos ítéletet hoztak, három társát felakasztották. Attila a koncepciós perekre jellemző súlyos ítéletet, 15 évi börtönbüntetést kapott.

Rabként először a budapesti Gyűjtő fogházba, majd a váci börtönbe vitték, ahol a"Füveskert"-i költők, írók: Béri Géza, Kárpáti Kamil, Szathmáry György, Tollas Tibor és Tóth Bálint barátságukba fogadták és verselésre, műfordításra bíztatták. Tehetsége átütő erejű volt. Első versét, az Így bocskorosant érett, teljes értékű versnek ismerték el a szakértők. Később ezt további nagyformátumú versek, műfordítások követték.

1954. július 18-án, a nagy dunai árvíz idején a váci börtönből megszökött. Korábbi sportteljesítményei jelentősen közrejátszottak abban, hogy a medréből kiáradt, jéghideg Dunát átúszva, veszélyes helyzetek sorozatán át bejutott Budapestre. 3 nap múlva árulás következtében fogták el. Szökéséért további 3 év szigorított börtönt kapott.

A váci fogda, majd az ottani rabkórház és a pesti Gyűjtő kisfogháza (a siralomház) után amárianosztrai börtön, 30 nap szigorított magánzárka, 30 nap sötétzárka, 30 nap magánzárka, stb. következett.

Költői munkájának egyik legjelentékenyebb eredménye a börtönéveit és váci  szökését megörökítő verses elbeszélése, melynek az Így bocskorosan c. kötet szerkesztése közben A börtön eposza címet adtuk.  Egy másik nagyszabású és talán legutolsó börtönverse a Levél.

A budapesti Kozma utcai Gyűjtő fogház-ból az 1956. október 23-i Forradalom október 30-án szabadította ki. Még aznap találkozott író börtöntársaival az Írószövetség székházában, majd Tamási Áron íróval közösen, végleges formába öntötte a rabságból szabadult írók felhívását a Nemzethez. A szeretet, a megbocsátás, a nemzeti méretű összefogás eszméje sugárzott kiáltványából, mely a rádióban is elhangzott. Ezután néhány napig a politikai foglyok napilapjának, a Szózatnak az előkészítésén fáradozott.

November 4-e tragikus hajnalán keserű elszántsággal csatlakozott az utcai szabadságharcosokhoz. A Rókus kórház környékén két szovjet tankot harcképtelenné tett, de egy harmadikról, egy T34-es orosz tankról reá leadott gépfegyver sorozat 1956. november 7-én kioltotta ifjú életét.           

Első, ideiglenes, utcai sírja a Bp., VII. ker., Klauzál-téren volt, ahová Drechsel Mária temette el. 1957. február 11-én került sor második temetésére a Kerepesi temető (Fiumei úti Sírkert) 21-es parcellájában, a forradalom többi áldozatai közé.

1976-77-ben, a hatalmon lévő 1956-ellenes politikai légkörben szárnyra kelt a hír, hogy a Temető a 21-es parcellát meg kívánja szüntetni, az ott lévő sírokat pedig véglegesen felszámolják. Ettől való félelemből özv.Gérecz Ödönnének, az édesanyának 1977. májusban bekövetkezett halálakor a család Gérecz Attila földi maradványait exhumálással a budapesti Megyeri-úti temető 39-es parcellájába, az édesanyával közös sírba menekítette át.

Bővebben...
Bővebben...

Neil Simon: PLETYKAFÉSZEK /bohózat/

Fordította: Debreczeni Júlia

Átdolgozta: Puskás Tamás

A Centrál Színházban Neil Simon háziszerzőnek számít. A Pletykafészek című előadás felhőtlen szórakozást kínál, melyet már a szereposztás is szavatol. A műben szereplő négy házaspárt Pokorny Lia és Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter és Simon Kornél, Básti Juli és Scherer Péter, valamint Bertalan Ági és Schmied Zoltán alakítják.

“Minek az embernek ellenség, ha vannak barátai?” – szól a frappáns mondás, és milyen igaz! New York város alpolgármestere a tizedik házassági évfordulóját ünnepli. Érkeznek a szűk baráti kör tagjai, ám a személyzet eltűnt, a feleségnek nyoma veszett, és vajon hol lehet maga a nagyszerű barát és gondos férj? A szenzációra mindig éhes, de a botránytól irtózó vendégek kénytelenek szembenézni a valósággal...

Chris Gorman - Nagy-Kálózy Eszter

Ken Gorman - Simon Kornél

Claire Ganz - Pokorny Lia

Lenny Ganz - Rudolf Péter

Ernie Cusack - Scherer Péter

Cookie Cusack - Básti Juli

Glenn Cooper - Schmied Zoltán

Cassie Cooper - Bertalan Ágnes

Welch, rendőr őrmester - Mészáros András

Pudney, rendőr őrmester - Gats Éva

 

Díszlet: Fülöp Krisztina, Baráth Gergely

Jelmez: Andó Ildikó, Marton Dianna

Súgó: Fodor Marianna

Asszisztens: Kántor Nóra

 

Rendező: Puskás Tamás

 

Az előadás időtartama: 2 óra 30 perc, egy szünettel

Bővebben...

Experidance - Én, Leonardo - A fény születése

Koreográfus: Román Sándor

Rendező: Meskó Zsolt

Zeneszerző: Czomba Imre

Zseniális művész, látnok tudós, nagyratörő építész, de milyen EMBER volt Leonardo da Vinci? Miből élt, kit szeretett, hitt-e Istenben? Az ExperiDance Production új táncjátéka ezeket a kérdéseket tárja fel, bemutatva a Leonardo életút kevésbé ismert, ellentmondásosan izgalmas epizódjait…

Leonardo da Vinci, a reneszánsz hérosz, kirobbanóan sokszínű tehetségével örökre felszabadította gondolkodásunkat – de nyughatatlan elméje sötét oldalán számtalan befejezetlen művet, céltalan sodródást és magányt találunk. A zseni anatómiáját mutatja be most az ExperiDance Production a legszabadabb művészet, a tánc segítségével egy lélegzetelállítóan látványos új produkcióban.

Az Én, Leonardo Román Sándor koreográfiájával, Meskó Zsolt rendezésében és Czomba Imre zenéjével az idén 15 éves ExperiDance Production 15. egész estés táncjátéka.

experi kep

 

 

PULCINELLA KERTÉSZKEDIK

(vásári kesztyűsbáb-játék a Ziránó Színház előadásában)

Rendező: KOVÁCS GÉZA /Blattner- díjas/

Bemutató: 2016. április 16.

Az előadás időtartama kb. 40- 45 perc.

3 éves kortól ajánlott. 

Tervezte és készítette: Boráros Szilárd

Játsszák: Pfeifer Zsófia, Varga Péter 

Pulcinella nem más, mint Vitéz László itáliai testvére.

Legjobban enni, inni és aludni szeret, s emiatt gyakran pórul jár. Nem csak azért, mert felesége, a bűbájos Rosetta folyton veszekszik vele, hanem azért is, mert legédesebb álma közben egy ravasz és mindenre elszánt nyúl dézsmálja kertjük gyümölcseit.
Fergeteges humorú bábjáték, élő zenével kísérve.

Van egy jól működő vállalkozása, mégis kevesen ismerik, amivel foglalkoznak? Tájékoztatná az embereket arról, mit is tesznek Önök? Fellendítené vállalkozását? Vagy ránézne egy kicsit a versenytársakra?

 

00pulci

 

Pregitzer Fruzsina Mécs László műveiből összeállított önálló estje.

 

 

1850. február 24-én született Jászai Mari, a magyar színjátszás felejthetetlen tragikája. Olthatatlan tudásvágya korának legműveltebb személyiségei közé emelte. Tehetsége, mindent elsöprő drámai ereje kortársait arra indította, hogy alakításairól tanulmányokat írjanak. Több mint ötven éven át láthatta a közönség a nemzet színházának színpadán. Az a közönség, amely rajongásig szerette és ünnepelte estéről estére. Tudjuk, hogy Petőfi és Széchenyi volt számára az a két géniusz, akiket minden lehetséges módon hirdetett. Rendületlenül szavalta imádott Petőfije verseit, Nagycenkre pedig évente elzarándokolt Széchenyi sírjához. Az utókor sajnos már nem gyönyörködhet megrendítő alakításaiban, de a ránk hagyott írások és tanulmányok lehetővé teszik számunkra, hogy hirdessük őt. Kötelességünk ezt tenni, hiszen volt egy olyan csodája a magyar színművészetnek, aki példaképül szolgálhat a jövő nemzedéke számára.  

 

JÁSZAI MARI - JUHÁSZ RÓZA 

Jelmez: TOLMÁR KATA  

Díszlet, dramaturg: DÖMÖLKY JÁNOS

Rendező: DÖMÖLKY JÁNOS Balázs Béla-díjas, kiváló művész

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VEGYES TÁL

„VEGYES TĀL

Ősi kultúrák ritmusvilága

„Mikor az ember az egész világ lelkének

ritmikus lüktetését saját szívében érzi,

akkor többé nem béklyózzák bilincsek.”

                                                 (Tagore)

A Tāl szanszkrit eredetű szó: tapsot, ritmikus ciklust jelent.

Különféle kultúrákban az emberek eltérő módszereket alkalmaztak arra, hogy megfoghatóvá tegyék a felfoghatatlant, hogy feldarabolják az időt, és saját életciklusukhoz igazítsák. Ezáltal egy nép életmódja tükröződik ritmusvilágában, elárulja az ott élő emberek természethez és időhöz való viszonyát.  

Barkóczi Bea előadásában a ritmikus cikluson alapuló tradíciók zenéivel és táncaival ismerkedhetünk meg. Az est folyamán a táncos a lábcsengők és ujjcintányérok segítségével élő hangszerré változik; ugyanakkor felcsendülnek a melódiák legjellemzőbb hordozói is: a tár, a szitár és a gitár.

Közreműködnek:

Bartus Zoltán: ütős hangszerek

Orbán János: próza

Barkóczi Bea több mint 20 éve foglalkozik ázsiai táncokkal és harcművészetekkel. Ez idő alatt többször járt Indiában, ahol a keleti nyelvek mellett a hagyományvonal mestereitől tanult klasszikus, népi és harci táncokat, valamint hindusztáni zenét szitáron. Most tért haza iráni tanulmányútjáról, perzsa klasszikus táncokkal és hangszeres zenével bővítve repertoárját.

 

CARMINA BURANA

táncjáték - A Szegedi Kortárs Balett előadása

Egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillantunk be, akik félelmeikkel harcolva, ösztöneik által vezérelve próbálják átvészelni, amit a Sors rájuk ró. A Sors, ami néha jót, örömöt, szerelmet, máskor bánatot, halált hoz számukra. Egy lány, kinek eleve rövid élet adatott, egy pillanatra boldognak érezheti magát, a szerelem minden rosszat elfeledtető érzése elhiteti vele, hogy az élet más, szebb is lehet. De Fortuna csalfa és kegyetlen, nem törődik a pillanat szépségével. A csalódások, örömök, félelmek megélésével mindannyian egyre többet tudnak meg önmagukról, sorsukról, lehetőségeikről – emberi mivoltukról.       

Zene : Carl Orff ·

Díszlet-jelmez: Molnár Zsuzsa

Világítás: Stadler Ferenc

Balettigazgató: Pataki András

Koreográfia: Juronics Tamás 

Támogatók: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, Szegedi Nemzeti Színház, NKA, Emberi Erőforrások Minisztériuma, NCA, Novotel Hotel – Szeged, CE Glass Company, Kortárs Balettért AlapítványMédiatámogatók: Rádió88, Délmagyarország, Mediamotion Kft, Marie Claire, Színházi Portál, Fidelio, Kultura.hu, Táncélet.hu

AZ ESTÉLY

(felújítás) táncjáték

Az estély Jean-Paul Sartre Zárt tárgyalás című drámája alapján készült: három ember, két társasági hölgy és egy gyíkszerű csábító gyűlnek össze egy külvárosi szobában, melyről kiderül, hogy maga a pokol is lehet.

„Philippe Heritier svájci zeneszerző meglepő és szellemes zenéje gyönyörűen simul a koreográfiához, amely akrobatikát, klasszikus balettet és Buster Keatonra emlékeztető komikumot ötvöz.” /John Linklater/

Az estély az Edinburgh Fringe Fesztiválon elnyerte a Nemzetközi Kritikusok Díját, a Scotland on Sunday Legjobb Táncprodukció Díját és az Independent Színházi Különdíját.

Az előadás bemutatója 1993-ban volt, a felújítás új szereposztással a társulat 20. évfordulójára készült.

Szereplők: Krausz Alíz, Fülöp Tímea, Vati Tamás

Zene: Philippe Heritier

Jelmez: Velich Rita

Fény: Pető József 

Koreográfus: Bozsik Yvette

​az előadás kb. 60 perc​

GRECSÓ ZOLTÁN: EGY FAUN ALKONYA

A zenekari költeményt Mallarmé verse ihlette, Grecsó Zoltán koreográfiáját pedig a zenekari költeményre készült balettelőadás mögött húzódó életrajzi és narratív párhuzam. A zenei narratíva szerint az ifjú Faun, amint felfedezi önmagát és szexualitását, a vágyak és a zsongító álom kábulatában a természet mindenségének birtokosaként éli meg önmagát. Nizsinszkijnek, a “táncosok királyának” személyiségére azonban kezdetektől rányomta a bélyegét, hogy sikereit kivételes tehetségén túl szeretője és egyben munkaadója, Szergej Gyagilev szerepének tulajdonította. A koreográfia a megbomló elme csapongásait, az identitásvesztés folyamatát a Faun-történetre rímelteti: összemosva a delíriumos álom és a szétfutó gondolatfolyam állapotát, s egyúttal az egyszerre isteni és emberi öndefiniálás élményét.

1912 telén Budapest Nizsinszkij-lázban égett, ugyanis a fővárosban a világhíres Cári Orosz Balettegyüttes tartott előadásokat. Az Egy faun délutánja előadás nyílt erotikája azonban mind a párizsi, mind a magyar közönséget megbotránkoztatta. Grecsó Zoltán egy új és szokatlan fogalmazásmóddal kívánja a hírhedt előadást színpadra vinni: zenei, költői és mitikus világ, valós-és fiktív síkok keverednek a darabban, a dramaturgiát a biográfiai elemek reflexiója, a skrizofénia felől formálódó valóságérzékelés alakítja. 

Koreográfus:

Grecsó Zoltán

Előadók:

Egyed Bea, Rusu Andor

Alkotók:

Bertók Andrea, Gothár Márton , Halasi Dániel, Zelenka Nóra, Zsalakovics Anikó

Támogatók:

NKA, Műhely Alapítvány, Szkéné

 

TÁNCGÁLA

A nyíregyházi táncegyüttesek előadása.

Az idei Táncfarsang nyitóeseményeként vendégül látjuk Nyíregyháza táncéletének kiemelkedő alakjait, együtteseit, hogy egy önfeledt gála keretében együtt ünnepeljünk velük. Legyen szó balettről, modern vagy néptáncról, a fellépők munkája garancia arra, hogy a közönség soraiban ülők is azt érezhessék magukban, ezeket a táncosokat látva öröm és büszkeség nyíregyházinak lenni. Az est során fellép az Igrice Néptáncegyüttes, a Művészeti Szakközépiskola Tánctagozatának növendékei,  a Nyírség Táncegyüttes,  a RE-flex Modern Táncstúdió,  a Szabolcs DSE, a Szabolcs Néptáncegyüttes, és a „Fölszállott a páva” televíziós tehetségkutatóból jól ismert ifjú nemzedék tagjai:  Herdon Balázs, Herdon Péter és Hoksz Attila.

 

 

BOR és IRODALOM

veiszer Alinda és LAtor László beszélget - Borkostolóval egybekötött esemény

 

Veiszer Alinda: Prima Primissima és Junior Prima díjas, Bossányi Katalin-emlékdíjas, a Nők a Médiában Egyesület legjobb női közszereplő díjának tulajdonosa. 1980. december 12-én született Budapesten. A Gödöllői Református Líceumban érettségizett, majd a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció–német szakán diplomázott. A Klubrádióban és a Rádió Caféban szerezte meg a gyakorlatban első szakmai tapasztalatait. 2006-tól 2011 tavaszáig a Záróra című műsorban interjúvolta vendégeit. Hatszáz beszélgetése közül harmincat könyvben is megjelentetett.

Lator László: Kossuth-díjas költő, műfordító, esszéista. 1927-ben született Kárpátalján, Tiszasasváron. 1947-től az Eötvös Collegium hallgatója volt, 1955 és 1989 között az Európa Könyvkiadó latincsoportjának szerkesztője. 2007-ben ünnepelte nyolcvanadik születésnapját, ennek alkalmából jelent meg Az egyetlen lehetőség című, válogatott verseit tartalmazó kötete. Kettejüket többször egymás mellé sodorta a tévéműsor készítői akarat: készült interjú a Zárórának, voltak csapattársak a Nyugat 100 irodalmi vetélkedőfolyamban, sőt, egy kivételezett pillanatban Shakespeare fordításokat elemezve Lator volt Rómeója is Júlia-Alindának. Most annak a beszélgetésnek lehetnek fültanúi, ahol feltevődik mindazon kérdés, mely a fentiekből kimaradt… 

.


Szeptember 19. szombat 19.00 óra /az előadás zártkörű/

„SZOCIOPOLY”
Interaktív színházi társasjáték

Bővebben...

Czigány Zoltán

CSODA ÉS KÓSZA

(lómesék)

Rendező: HARSÁNYI SULYOM LÁSZLÓ

Bemutató: 2016. február 13.

Az előadás időtartama kb. 45 perc.

Bővebben...

Kardos Tünde – Krámer György

KOPPÉLIA

(Tánc-Mese-Játék)

Rendező: KRÁMER GYÖRGY

Bemutató: 2015. október 10. 

Az előadás hossza 45 perc

Bővebben...

Fésűs Éva

A PALACSINTÁS KIRÁLY

(Zenés mesejáték)

Rendező: HÁDA JÁNOS

Bemutató: 2016. február 20.

Az előadás hossza szünettel együtt kb. 2 óra.

Bővebben...

Rákos Péter – Bornai Tibor

A MUMUS

(Gyermek-musical két részben)

Rendező: BAL JÓZSEF

Bemutató: 2015. október 31.

Az előadás hossza szünettel együtt kb. 2 óra

Bővebben...

Tasnádi István

NÉZŐMŰVÉSZETI FŐISKOLA

(Komédia)

Rendező: ÁRKOSI ÁRPÁD

Bemutató: 2015. november 7.

Bővebben...

Egressy Zoltán

IDŐSUTAZÁS

(Retro időutazás)

Rendező: SZŐCS ARTUR

Bemutató: 2016. április 30.

Az előadás hossza: kb. 2 óra

Bővebben...

TAURIN TRAUMA

A dal a tiéd! musical-író pályázatra érkezett zenék és jelenetek alapján

Rendező: OLT TAMÁS

Bemutató: 2015. december 12.

Bővebben...

Agatha Christie

AZ EGÉRFOGÓ

(Krimi)

Rendező: SCHLANGER ANDRÁS

Bemutató: 2015. október 17.

Az előadás hossza szünettel együtt kb. 2 óra 10 perc

Bővebben...

 

TUDÓS NŐK

(Vígjáték Moliére nyomán)

Peer Krisztián és Naszlady Éva átdolgozása alapján

Rendező: HARGITAI IVÁN

Bemutató: 2016. április 23.

Az előadás hossza: kb. 2 óra, 30 perc egy szünettel

Bővebben...

Grünwald – Löhner-Beda – Ábrahám

BÁL A SAVOYBAN

(Nagyoperett)

Fordította: Heltai Jenő

Dalszövegek: Romhányi József

Rendező: NOVÁK ESZTER

Bemutató: 2016. március 5.

Az előadás időtartama szünettel együtt: 3 óra 20 perc

Bővebben...

Bohumil Hrabal

TÚL ZAJOS MAGÁNY

Szövegkönyv: IVO KROBOT

Magyar szöveg (Varga György fordításának felhasználásával):

BOGNÁR RÓBERT, HALÁSZ ANDRÁS

Rendező: IVO KROBOT

Bemutató: 2016. január 23.

Az előadás hossza szünettel együtt kb. 2 óra 30 perc

Bővebben...

Molnár Ferenc

AZ ÖRDÖG

(Vígjáték három felvonásban)

Rendező: TASNÁDI CSABA

Bemutató: 2015. november 14.

Az előadás hossza 2 szünettel együtt kb. 2 óra 30 perc

Bővebben...

 

Gábor Andor

DOLLÁRPAPA

(A pénz komédiája zenével)

Rendező: LENDVAI ZOLTÁN

Bemutató: 2015. október 3. 

Az előadás hossza szünettel együtt kb. 2 óra 30 perc

Bővebben...

Ken Ludwig 

SHERLOCK HOLMES - A SÁTÁN KUTYÁJA

Rendező: SZENTE VAJK

 Bemutató: 2017. szeptember 9.


 

László Miklós

ILLATSZERTÁR

Rendező: MOHÁCSI JÁNOS

Bemutató: 2017. november 25.

 


 

John Kander - Fred Ebb - Bob Fosse 

CHICAGO

Rendező: SZŐCS ARTUR

Bemutató: 2018. január 20.

 


 
 Friedrich Schiller

DON CARLOS

Rendező: SZABÓ MÁTÉ

Bemutató: 2018. március 10.

 


 
Georges Feydeau

A HÜLYÉJE

Rendező: FEHÉR BALÁZS BENŐ

Bemutató: 2018. április 28.


 
Thomad Middleton

ASSZONY ASSZONYNAK FARKASA 

Rendező: KOLTAI M. GÁBOR

Bemutató: 2018. január 12.


 
Martin McDonagh

LEENANE SZÉPE

Rendező: GÖTTINGER PÁL

Bemutató: 2017. november 17.


 
Warren Adler

A RÓZSÁK HÁBORÚJA

Rendező: VÉGH ZSOLT

Bemutató: 2017. március 2.


 
Sediánszky Nóra

A NÉV: CARMEN

Rendező: SEDIÁNSZKY NÓRA

Bemutató: 2017. szeptember 29.


 
Gothár Péter - Selmeczi György - Kapecz Zsuzsa

DIÓTÖRŐ HERCEG

Rendező: OLT TAMÁS

Bemutató: 2017. október 13.


 
 
 
Dés László - Geszti Péter - Békés Pál

A DZSUNGEL KÖNYVE

Rendező: HALASI DÁNIEL

Bemutató: 2018. január 8.

 
 
 
Devecsery László

A KÉK PÉK

Rendező: TUCKER ANDRÁS

Bemutató: 2017. szeptember 11.


 
Csukás István - Kardos Tünde

MIRR-MURR KALANDJAI

Rendező: PUSKÁS TIVADAR

Bemutató: 2017. november 3.

 


 
 
 
Vertig Tímea

MASZMÓK AFRIKÁBAN

Rendező: URMAI GÁBOR

Bemutató: 2018. április 6.

 
 

OROSZ LEKVÁR – PRÓBAFOTÓKFotók: Harsányi ZoltánSZIBÉRIAI CSÁRDÁS – PRÓBAFOTÓKFotók forrása: sunshinefm.huPILLANGÓ – PRÓBAFOTÓKFotók forrása: nyiregyhaza.hu – Máté JánosFotók forrása: szon.hu – Racskó TiborMartin McDonagh

PÁRNAEMBER

Fordította: MERÉNYI ANNA

Rendező: VASZKÓ BENCE

Bemutató: 2015. február 7.

Az előadást 16 éven aluli gyermekek nem látogathatják!

Bővebben...

PÖTTYÖS PANNI

AVAGY EGY HOLDBÉLI UTAZÁS IGAZ TÖRTÉNETE

ŐSBEMUTATÓ

Szepes Mária mesekönyv-sorozata nyomán írta KARDOS TÜNDE és SIPOS BALÁZS

Rendező: SIPOS BALÁZS e.h.

Bemutató: 2015. április 4.

Az előadás hossza: kb. 40 perc

Bővebben...

SICC

(Zenés játék bábokkal)

ŐSBEMUTATÓ

Kálmán Jenő verses képeskönyvei alapján írta Kardos Tünde

Rendező: TASNÁDI CSABA

Bemutató: 2015. február 21.

Az előadás hossza: kb. 1 óra

Bővebben...

SEHEREZÁDÉ

(Szívhez, szemhez, fülhöz szóló arab mese)

ŐSBEMUTATÓ

Az Ezeregyéjszaka meséi (fordította: Prileszky Csilla) és
Nyikolaj Andrejevics Rimszkij-Korszakov Seherezádé c. zenekari szvitje alapján

Írta: Kardos Tünde

Rendező-koreográfus: KRÁMER GYÖRGY

Bemutató: 2014. szeptember 20.

Az előadás hossza: kb. 50 perc

Bővebben...

ÉGIGÉRŐ FŰ

(Mesemusical)

ŐSBEMUTATÓ

Janikovszky Éva Málnaszörp és szalmaszál című regénye és Égigérő fű című forgatókönyve
alapján írta: Bal József

Rendező: BAL JÓZSEF

Bemutató: 2015. március 14.

Az előadás hossza: kb. 1 óra 40 perc

Bővebben...

Nógrádi Gábor

AZ ANYU ÉN VAGYOK!

(Ifjúsági komédia)

Rendező: HARSÁNYI SULYOM LÁSZLÓ

Bemutató: 2014. október 18.

Az előadás hossza: kb. 1 óra 25 perc

Bővebben...

Ljudmila Ulickaja

OROSZ LEKVÁR

(Tragikomédia)

Fordította: Radnai Annamária

Rendező: KOLTAI M. GÁBOR

Bemutató: 2015. május 9.

Az előadás hossza szünettel együtt: kb. 2 óra 40 perc

Bővebben...

Martin McDonagh

ALHANGYA

(Abszurd komédia)

Fordította: Hamvai Kornél

Rendező: CSIKI ZSOLT

Bemutató: 2015. január 10.

Az előadás hossza: kb. 1 óra 25 perc

Az előadást 14 éven aluli gyermekek nem látogathatják!

Bővebben...

Lénárd Róbert

TETKÓ

(Vajdasági apokalipszis 22 képben)

ŐSBEMUTATÓ

Rendező: TASNÁDI CSABA

Bemutató: 2014. november 22.

Az előadás hossza: kb. 1 óra 40 perc

Bővebben...

Marius von Mayenburg

MÁRTÍROK

(Radikalizmus egy részben)

Fordította: Perczel Enikő

Rendező: FORGÁCS PÉTER

Bemutató: 2014. október 25.

Az előadás hossza: kb. 1 óra 20 perc

Bővebben...

Tasnádi István

SZIBÉRIAI CSÁRDÁS

(Zenés romantikus játék)

ŐSBEMUTATÓ

Rendező: TASNÁDI CSABA

Bemutató: 2015. április 25.

Az előadás hossza szünettel együtt: kb. 2 óra 15 perc

Bővebben...

Móricz Zsigmond

PILLANGÓ

(Szerelmi idill két részben)

Móricz Zsigmond regényéből írta: Gyökössy Zsolt

Rendező: SZABÓ K. ISTVÁN

Bemutató: 2015. február 28.

Az előadás hossza szünettel együtt: kb. 2 óra

Bővebben...

Heinrich von Kleist

TŰZPRÓBA AVAGY A HEILBRONNI KATICA

(Történelmi lovagdráma)

Fordította: Petra-Szabó Gizella

Rendező: KERESZTES ATTILA

Bemutató: 2015. január 17.

Az előadás hossza szünettel együtt: kb. 2 óra 20 perc

Bővebben...

Rejtő Jenő

AZ ELLOPOTT FUTÁR

(Komédia)

ŐSBEMUTATÓ

Rendező: SILLÓ SÁNDOR

Bemutató: 2014. november 8.

Az előadás hossza szünettel együtt: kb. 3 óra

Bővebben...

Galt MacDermot – James Rado – Gerome Ragni

HAIR

(Musical)

Fordította: Szurdi András
Dalszövegek: Valla Attila

Rendező-koreográfus: LADÁNYI ANDREA

Bemutató: 2014. szeptember 27.

Az előadás hossza szünettel együtt: kb. 2 óra

Bővebben...

Ratkó József

SEGÍTSD A KIRÁLYT!

(Beavatószínházi előadás)

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat és a Móricz Zsigmond Színház közös produkciója.

Rendező: KÁNYÁDI SZILÁRD és TASNÁDI CSABA

Bővebben...

ANCONAI SZERELMESEK 2 – PRÓBANAPLÓ


ÍGY KÉSZÜLT...


A felvételeket készítették: Kovács Zoltán András, Harsányi Zoltán, Kölcsey Tv
Vágás: Harsányi Zoltán


TÁNCPRÓBA


A felvételt készítette: Kovács Zoltán András
Vágás: Harsányi Zoltán


JELMEZES PRÓBA


Fotók: Illyés Ákos

DÍSZLET SZERELÉS


A felvételt készítette: Harsányi Zoltán
Vágás: Harsányi Zoltán


TÁNCPRÓBA


Fotók: Illyés Ákos

PRÓBAFOTÓKFotók: Illyés Ákos

RENDELKEZŐ PRÓBA


A felvételt készítette: Kovács Zoltán András
Vágás: Harsányi Zoltán


ÁLLÍTÓPRÓBA


A felvételt készítette: Harsányi Zoltán
Vágás: Harsányi Zoltán


OLVASÓPRÓBA

(2013. november 27.)


A felvételt készítette: Kölcsey Tv
Vágás: Harsányi Zoltán
Fotók forrása: nyiregyhaza.huFotók forrása: kulturszalon.hu


INTERJÚK

 • Nyomtató Enikő az Anconai színpadán lábadozott és gyógyult meg
  Riporter: Matyasovszki Edit

 • Kosik Anita és Nyomtató Enikő az Anconai szerelmesek 2-ről...
  Riporter: Matyasovszki Edit

 • Az Anconai szerelmesek 2 ügyelője: Bajszi
  Riporter: Matyasovszki Edit

 • Varga Balázs az Anconai szerelmesek 2-ről mesél...
  Riporter: Matyasovszki Edit

 • Horváth Margit az Anconai szerelmesek 2-ről...
  Riporter: Matyasovszki Edit

 • Luigi, vagyis Balogh Gábor is visszatér az Anconai szerelmesek 2-ben
  Riporter: Matyasovszki Edit

 • Interjú a Tánckar tagjaival az Anconai szerelmesek 2 kapcsán
  Riporter: Matyasovszki Edit

 • Próba a zeneteremben – Kazár Tíciána és Horváth Sebestyén Sándor
  Riporter: Matyasovszki Edit

 • Nagy az érdeklődés a Jegyirodában az Anconai szerelmesek 2 előadásai után...
  Riporter: Matyasovszki Edit

 • Gosztola Adél semmit nem öregedett az Anconaiban, az elmúlt 20 év ellenére sem...
  Riporter: Matyasovszki Edit

 • Petneházy Attila az Anconai szerelmesek 2-ről...
  Riporter: Matyasovszki Edit

 • Interjú Egyed Attilával az Anconai szerelmesek 2 kapcsán
  Riporter: Matyasovszki Edit

 • Schlanger András, Kosik Anita és Nyomtató Enikő az Anconai szerelmesek 2-ről...
  Riporter: Matyasovszki Edit

 • Interjú Fülöp Angélával, az Anconai szerelmesek 2 rendezőasszisztensével
  Riporter: Matyasovszki Edit

 • Interjú Krámer Györggyel az Anconai szerelmesek 2 kapcsán
  Riporter: Matyasovszki Edit

 • Interjú Endresz Ágnessel, az Anconai szerelmesek 2 jelmeztervezőjével
  Riporter: Matyasovszki Edit

 • Kuthy Patrícia az Anconai szerelmesek 2-ről...
  Riporter: Matyasovszki Edit

 • Puskás Tivadar apa lesz az Anconai szerelmesek 2-ben...
  Riporter: Matyasovszki Edit

 • Schlanger András is próbál az Anconai szerelmesek 2-ben...
  Riporter: Matyasovszki Edit

 • Ismét Luigi lesz Nyíregyházán Mészáros Árpád Zsolt....
  Riporter: Matyasovszki Edit

 • Interjú Fábri Péterrel
  Január közepén lesz az Anconai szerelmesek második részének ősbemutatója a Móricz Zsigmond Színházban. Az olvasópróba vendége volt a dalszövegek szerzője, Fábri Péter is.
  Riporter: Matyasovszki Edit

 • Interjú Vajda Katalinnal, az Anconai szerelmesek 2 írójával
  Riporter: Matyasovszki Edit


 • TOVÁBB AZ ELŐADÁS LAPJÁRA >>>

  HATTYÚCSKÁK TAVA

  (Táncos mesejáték)

  Pjotr Iljics Csajkovszkij: A hattyúk tava című műve alapján írta Kardos Tünde

  Rendező-koreográfus: KRÁMER GYÖRGY

  Bemutató: 2013. december 14.

  Az előadás hossza: kb. 45 perc

  Bővebben...

  Paul Maar

  TESSÉK ENGEM MEGMENTENI!

  (Zenés mesejáték)

  Fordította: Mohácsi Árpád

  Rendező: TASNÁDI CSABA

  Bemutató: 2014. április 12.

  Az előadás hossza: kb. 50 perc

  Bővebben...

  Max Frisch

  BIEDERMANN ÉS A GYÚJTOGATÓK

  (Tandráma, tanulság nélkül)

  Fordította: Parti Nagy Lajos

  Rendező: KESZÉG LÁSZLÓ

  Bemutató: 2014. május 03.

  Az előadás hossza szünettel együtt: kb. 2 óra

  Bővebben...

  Lőrinczy Attila

  BALTA A FEJBE

  (Tragikomédia)

  Rendező: KOLTAI M. GÁBOR

  Bemutató: 2014. január 11.

  Az előadás hossza szünettel együtt: kb. 2 óra 30 perc

  Bővebben...

  Friedrich Dürrenmatt

  JÁNOS KIRÁLY

  (Keserű komédia)

  Fordította: Görgey Gábor

  Rendező: KERESZTES ATTILA

  Bemutató: 2013. november 16.

  Az előadás hossza szünettel együtt: kb. 2 óra 20 perc

  Bővebben...

  Tomku Kinga – Kazár Pál

  JONATÁN ÉS A TÖBBIEK

  (Zenés vitaminbomba gyerekeknek)

  ŐSBEMUTATÓ

  Rendező: SILLÓ SÁNDOR

  Bemutató: 2014. február 22.

  Az előadás hossza: kb. 1 óra 10 perc

  Bővebben...

  EZ AZ ENYÉM!

  Zenés ágyrajárás
  Török Sándor Valaki kopog című regénye alapján
  írta Kardos Tünde és Forgács Péter

  ŐSBEMUTATÓ

  Rendező: FORGÁCS PÉTER

  Bemutató: 2014. április 26.

  Az előadás hossza szünettel együtt: kb. 2 óra 55 perc

  Bővebben...

  William Shakespeare

  CORIOLANUS

  (Tragédia)

  Fordította: Petőfi Sándor / B.

  Rendezte: BODOLAY

  Bemutató: 2014. március 08.

  Az előadás hossza szünettel együtt: kb. 2 óra 20 perc

  Bővebben...

  Vajda Katalin – Fábri Péter

  ANCONAI SZERELMESEK 2

  (Zenés vígjáték)

  ŐSBEMUTATÓ

  Rendező: TASNÁDI CSABA

  Bemutató: 2014. január 18.

  Az előadás hossza szünettel együtt: kb. 2 óra 45 perc

  Bővebben...

  Nick Whitby

  LENNI VAGY NEM LENNI

  (Komédia)

  Lengyel Menyhért ötletéből
  Edwin Justus Meyer és Ernst Lubitsch forgatókönyve alapján

  Fordította: Hamvai Kornél

  Rendező: PUSKÁS TIVADAR

  Bemutató: 2013. november 23.

  Az előadás hossza szünettel együtt: kb. 2 óra 40 perc

  Bővebben...

  Weöres Sándor

  CSALÓKA PÉTER

  (Zenés mesejáték)

  Rendező: TASNÁDI CSABA

  Bemutató: 2013. október 19.

  Az előadás hossza: kb. 1 óra 10 perc

  Bővebben...

  Hello Dolly B1RM 2

  Hírlevél feliratkozás

  Joomla Extensions powered by Joobi