• 2017-18-as évad műsorterv
  • slideshow telefondoktor
  • vidamberlet
  • carmen slide
  • dzsungel slide
  • prah slide
  • sherlock slide222
  • volegeny slide
  • nyolcno 2slide

Kelet-Magyarország

2017. december 13.

Elkezdődtek a próbák

Interjú Dobó Katával

Interjú Sediánszky Nórával

Januárban két alkalommal is megtekinthető!

Renée Zellweger szerepét játssza  Zsigmond Emőke

2017. december 15-én a MŰvész Stúdióban

Karádi Zsolt kritikája

Januárban bérletszünetben!

Már zajlanak a próbák

Karádi Zsolt kritikája

HAPPY ART ALAPÍTVÁNY

Az Alapítvány célja hazánk művészeti életének gazdagítása, a kulturális és művészeti programok, rendezvények támogatása, valamint a magyar és a környező országok művészei és művészeti intézményei közötti kapcsolatteremtés előmozdítása.

Ennek keretében az Alapítvány segítette a 2014-es Mindenütt Nő című országos rendezvénysorozat helyi megrendezését, évről évre részt vett a Móricz Zsigmond Színházban a Színházi Világnap alkalmából megtartott nyílt napok lebonyolításában. Közreműködött a Színház évadzáró társulati ünnepségeinek megrendezésében. Az Alapítvány számos területen segítette és segíti a Móricz Zsigmond Színház munkáját. (Egyetlen példát kiragadva: 2014-ben az Alapítvány fizette ki 15 fő Nívó-díját.)

Sikerrel pályázott a TÁMOP-1.4.1-12/1 kódszámú, "Vigaszág" című pályázatán, melynek köszönhetően 2014 májusától egy évadon át megteremtette a gazdasági alapjait annak, hogy a színház 5 kezdő színészt szerződtethessen szakmai programjának kivitelezésére. Az 5 fiatal (2 fiú, 3 lány) teljes jogú tagként dolgozta végig az évadot, a közönség és a pályatársak megtisztelő figyelmét kivívva.

Hazánk sajnos azon uniós tagállamok között van, amelyeket különösen érint a fiatalok körében terjedő munkanélküliség. A válság miatt bekövetkező munkaerő-kereslet jelentős visszaesése a munkaerőpiacra belépni szándékozó fiatalok elhelyezkedési esélyeit rontotta elsősorban. Köztudott, hogy a szakképzettséggel rendelkező pályakezdő álláskeresők elhelyezkedésének egyik legnagyobb akadálya továbbra is a munka világában szerzett munkatapasztalat hiánya, pedig különösen fontos lenne, hogy a fiatalok az iskolából kikerülvén a lehető leghamarabb dolgozni kezdjenek, és szerezzék meg azt a tapasztalatot és gyakorlottságot, amely elengedhetetlen feltétele a tartós munkavállalásnak.

Ezért nagyszerűek azok a támogatási konstrukciók, melyek segítségével a fiatal pályakezdők lehetőséget kapnak a munkába állásra, ezáltal pedig a megfelelő gyakorlati ismeretek, munkatapasztalat megszerzésére. A nonprofit szektorban történő munkahelyteremtés révén biztosítható a munkáltatói háttér a fiatal álláskeresők, munkanélküliek számára. Ezáltal a fiatal munkatapasztalatot szerez, ugyanakkor az Alapítványunk foglalkoztatási kapacitása megerősödik – mindkét fél csak jól járhat. Emellett, mivel „erősödik” maga az Alapítvány is, egyre inkább alkalmassá válik uniós támogatások megpályázására, aminek következtében nagyobb eséllyel vállalhatja a fiatalok továbbfoglalkoztatását.

A Happy Art Alapítvány a TÁMOP-1.4.1-12/1-2013-0183 azonosítószámú pályázat keretében öt fő pályakezdő munkavállalót foglalkoztat teljes munkaidőben színházhoz kapcsolódó munkakörben. A támogatásnak köszönhetően sikerült növelnünk a foglalkoztatottak számát, ezáltal erősödött maga a szervezetünk is. A pályázatban nyújtott támogatás célja a fiatalok foglalkoztatásának, munkatapasztalatuk megszerzésének elősegítése, valamint az Alapítvány belső szervezetének fejlesztése, a szolgáltatói kapacitások megerősítése. A pályázat segíti az Alapítvány által nyújtott szolgáltatások minőségének javítását, versenyképessé tételét.

A Móricz Zsigmond Színház Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal kötött együttműködési megállapodás értelmében a pályázat keretében foglalkoztatott fiatalok részére a Színház biztosítja a részvétel lehetőségét az általa műsorra tűzött előadásokban, egyéb produkciókban. A pályakezdőknek emellett alkalmuk nyílik betekinteni – és segédkezet nyújtani – a Színház működésébe.

A fiatalok részt vettek a Színház jelmezraktárának rendszerezésében, a ruhák selejtezésében, segítették a Szervező- és Jegyiroda mindennapi munkáját. Népszerűsítették a Móricz Zsigmond Színház szervezésében megrendezésre kerülő VIDOR Fesztivált. Ezen kívül a Színház több darabjában is „igénybe vette” tudásukat. Szerepeltek négy ifjúsági, illetve gyerekdarabban és hét felnőtteknek szóló előadásban. Ezek közül kiemelnénk a Seherezádé című kicsiket és nagyokat egyaránt elkápráztató mesét, melyben Fekete Réka Thália maga a gyönyörű Seherezádé. Emellett felejthetetlen volt Az anyu én vagyok! című ifjúsági komédiában Sirkó Eszter kettős alakítása.

A fiatalok mindezidáig tanúbizonyságot tettek rátermettségükről, örömünkre szolgál látni, hogy megtalálták a helyüket, sikerült beilleszkedniük a munka közegébe az Alapítvány ügyvezetője, mint mentor segítsége által (is), aki mindenben támogatja őket és az ő munkavégzésüket. Ő az, aki folyamatosan figyelemmel kíséri és segíti a mentoráltjai munkáját, személyiségfejlődését, elősegíti munkatapasztalat szerzésüket és a gyakorlati ismeretek elsajátítását.

Úgy gondoljuk, hogy a pályázat sikeressége kétségtelen, célját elérte, hiszen a fiatal pályakezdőknek munkalehetőséget tudunk biztosítani, mely által tapasztalathoz jutnak, így felkészültebbé válnak és magabiztosan léphetnek a munka világába.

happyart tabla

 


TÁMOGATÓINK

 

 

ARANY FOKOZATÚ 
 
    

 

EZÜST FOKOZATÚ
 
      

 

BRONZ FOKOZATÚ
       

 

PÁRTOLÓ TAGOK
 
  

 

PARTNEREINK
 
sportcentrumbluesharkslogo

 

MÉDIAPARTNEREINK
 
     Radio1 avatar 91.1 nyirsegi musorfuzet logo

Hírlevél feliratkozás

Joomla Extensions powered by Joobi