Megkezdődtek a munkálatok

 

MEGÚJUL A SZABADTÉRI IS


A napokban megkezdődött a Szabadtéri Színpad felújítása. A kormány Modern Városok Programja keretében az 1,1 milliárd forintos beruházás során új színpad és nézőtér épül, a legkorszerűbb fény- és hangtechnikát szerelik be. Megszépül a kerthelyiség is, büfével, kerti bútorokkal, amit a tervek szerint a jövő nyáron vehetnek majd birtokba a nyíregyháziak.
Már a földmunkák folynak a belváros ékességének számító, különleges hangulatú Szabadtéri Színpadon, hiszen lebontották a régi kiszolgálóépületeket, a színpadot és a nézőteret. A projekt másfél évvel ezelőtt a tervezéssel indult, amelynek alapja a kormány és a nyíregyházi önkormányzat megállapodása volt a Modern Városok Program fejlesztési lehetőségeiről. Ebben szerepelt a Szabadtéri Színpad felújításának 1,1 milliárd forintos támogatása is.


KORSZERŰ HÁTTÉR, NAGYOBB NÉZŐTÉR


Kirják Róbert, a pódiumot élettel megtöltő és a projektben is szerepet kapó Móricz Zsigmond Színház ügyvezetője a Nyíregyházi Televíziónak elmondta, a felújítás során a háttér és a közönséget érintő részek is modernizálódnak. Új öltözők és kiszolgálóhelyiségek épülnek, a színpadot a legmodernebb fény- és hangtechnikával szerelik fel, valamint egy mozgatható fedést is kap. Az új nézőteret pedig 950 fősre bővítik.


KÉNYELMESEBB KÖRÜLMÉNYEK


A felújítás során korszerűsítik és bővítik a vizesblokkokat, amelyek új helyen, a nézőtér alatt lesznek. A Szabadtéri Színpad emblematikus főépülete természetesen megmarad, továbbra is innen vezérlik majd a fény- és hangtechnikát. A környéken lakók nyugalmát pedig a kétoldali hangfogó fal megépítése biztosítja majd. A beruházás során megújul a színpad kerthelyisége is büfével, teraszos kialakítással, kerti bútorokkal. A tervek szerint a jövő nyáron megtarthatják a nyitóelőadást, az időpontot később jelölik meg.


Szerző: Szoboszlai Tibor
Forrás: Nyíregyházi Napló

2017. november 14.

Hírlevél feliratkozás

Joomla Extensions powered by Joobi