Mohácsi János Nyíregyházán rendez

 

NOVEMBERI HÓESÉS A SZÍNPADON

László Miklós romantikus vígjátéka, az Illatszertár bemutatója lesz november 25-én a Móricz Zsigmond Színházban. 

 

Tom Hanks és Meg Ryan után


De nemcsak Mohácsi János, hanem az Illatszertárnak is története van Nyíregyházán. A VIDOR közönsége az elmúlt esztendőkben kétszer is láthatta a darabot, és igazi sikert aratott. A szerző László Miklós – Amerikában Miklós László néven robbant be a színházi világba a 30-as évek második felében. A szóban forgó dráma története adja A szerelem hálójában című nagysikerű hollywoodi film alapját. Balázs kisasszony és Asztalos úr történetét olyan színészek alakítják, mint Tom Hanks és Meg Ryan.

Sebzett szívek története


A megtört, megsebzett drogériatulajdonos szerepét Nyíregyházán Horváth László Attilára osztották.
Igazi békebeli, nosztalgikus és romantikus előadásra számíthatnak a nézők. A karácsony előtti ajándékozási lázban, a legnagyobb hajtás közepette zajlanak az események. A drogéria alkalmazottai éppúgy vágynak a boldogságra, a társra, mint mi itt és ma mindannyian. Küszködnek és erőlködnek, közben észre sem veszik maguk körül az igaz barátot, a megölelhető szerelmet.
– Az a nehézség, hogy tulajdonképpen teljesen hétköznapi drámák vannak, de még – nagy szavakat fogok mondani – egy csehovi szituációtól is elfojtottabban, nem kitörő indulatok működnek. Ez azt sugallja esetleg a színésznek, hogy egy laposabb szituációról van szó, pedig nem, csak el vannak fedve az indulatok. És ez nehezebb munka, mint a kiszakadó indulatokat megmutatni – véli a rendező.

Karácsonyi hangulatban

A szeretetről, a megbocsátásról és az elfogadásról szól ez a történet – folytatta Mohácsi János.
A színészekről annyit, hogy dolgozott már Szabó Mártival és Szatmárnémetiben István Istvánnal. Gulácsi Tamás a tanítványa volt.
Érzelmes és mulatságos színházra, két és fél óra boldogságra számítsanak, s a rendező ígérete szerint november 25-től hóeséses karácsonyi hangulatra – legalábbis a színpadon.

Matyasovszki Edit

A teljes cikk az alábbi linken olvasható:
https://www.nyiregyhaza.hu/novemberi-hoeses-a-szinpadon-2017-10-11

2017. október 12. 

Hírlevél feliratkozás

Joomla Extensions powered by Joobi