Gyuris Tibor

 

 

Egy fájdalmasan gyönyörű történet


Kelet-Magyarország

Az idei könyvhét egyik különlegességének számított Nyíregyházán Gyuris Tibor Nélküle című filmregénye, ami több okból is magára vonhatta az olvasók figyelmét. Az egyik ok, hogy a szerző tulajdonképpen nem író. Foglalkozását tekintve színművész, a Móricz Zsigmond Színház művésze, aki egy fiatalkori szerelmi élmény hatására álmodta meg a kalandos fordulatoktól sem mentes, ugyanakkor önéletrajzi ihletettségű történetét.
Úgy érzem, mintha velem történnének meg a leírt események.


JUHÁSZ KINGA


Rabja lett a regénynek
De legalább annyira érdekes, hogy a könyv útját egyengető, a marketing- és a terjesztői feladatokat magára vállaló menedzsert is a lebilincselő szöveg választotta ki magának. Juhász Kinga – aki civilben gyógyszertári szakasszisztens – soha nem vállalt még ilyen feladatot, s a későbbiekben sem kíván a könyvszakmában tevékenykedni, ám amikor elolvasta a művet, úgy érezte, ezt neki kötelessége eljuttatni az olvasókhoz.
– Az első alkalommal „kéziratban”, vagyis gépelve kaptam kézhez Tibor regényét, s fogalmam sem volt, milyen történetről van szó. De a végére sem értem, s annyira mélyen megérintett, hogy mindjárt tudtam: ezt közkinccsé kell tenni – mesélte lelkesen.

 

Multimediálissá tették


Nem titok, Kingát elsősorban a drámai végkifejletű szerelmi szál varázsolta el, s mint fogalmazott, minden nő egy ilyen szerelemről ábrándozik, amilyet a hősnő, Éva a főszereplő színész-harcművésszel, Catoval a történetben átél.
Az első kiadás példányai – egy miskolci könyvkiadó jóvoltából – gyorsan elkészültek, s legalább ilyen gyorsan el is fogytak, ezért már az utánnyomást is megrendelték. Az új kiadás egy újabb különlegességgel lett gazdagabb s egyben multimediális: egy könyvjelzőt helyeztek el ugyanis a kötetben, amely zeneszámokat ajánl bizonyos fejezetek olvasásához. – Valóságos lelki terápia – hívta fel rá a figyelmet Juhász Kinga.
Első körben a kelet-magyarországi közönséghez kívánják eljuttatni, s a nyíregyházi és az ibrányi közönségtalálkozó után további bemutatókat is terveznek a megyében.
– Azóta már számtalanszor újraolvastam, s mindig felfedezek benne valami újat. Hétköznapokon a kezembe sem merem venni, mivel előfordult, hogy hajnalig nem bírtam letenni, s másnap mehettem kisírt szemekkel dolgozni.


A szerző színészetéért is rajong


– Számomra a karácsonyi jelenetsor a leggyönyörűbb, de hajlamos vagyok az egészbe beleképzelni magam, mintha velem történnének meg a leírt események. Biztos, hogy a hölgyek szívét fogja elsősorban elrabolni, de a harcművészeti leírások miatt remélhetően a férfiak is érdeklődve forgatják majd – ecsetelte a könyvmenedzser, aki nem csupán a könyvnek, de a színművész-szerzőnek is nagy rajongója, s igyekszik őt minden színházi szerepében megnézni. Most pedig azon dolgozik éppen, hogy a kötet a könyvesboltokba kerülhessen, a Libri Kiadó ügynökeivel például már fel is vették a kapcsolatot. 

Forrás: Kelet-Magyarország

2017. június 17.

Hírlevél feliratkozás

Joomla Extensions powered by Joobi