A Zsöllye vendége

 

Hiszek az eleve elrendeltségben – beszélgetés Jenei Judit színművésznővel


A Vörös Postakocsi Zsöllye rovata a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban dolgozókat mutatja be: a színészeket és azokat, akik nélkül ugyancsak nem lenne előadás: az ügyelőt, a súgót, a színpadmestert és a többieket.

Ezúttal Jenei Judit színművésznőt, aki tényleg kiskorától akart színész lenni, aki több hangszeren játszik, akinek „pokolfajzat” a kutyája, és aki szívesen filmezne és szinkronizálna. (Casting ügynökségek, figyelem! K.D.) Beszélgettünk még zeneimádatról, önáltató estről, meghatározó személyekről és színpadi szerelemről, sőt, az is kiderül, kivel veszekedett sokat élete egy szakaszában.

...te kiskorod óta színész akartál lenni?

"Bátran mondhatjuk. Nagymamám nézőtéri dolgozó volt itt a színházban kb. húsz évig, szabad bejárásom volt. Elkezdtem bejárogatni hozzá, majd benézegettem a függöny mögé, felmentem a színpadra is. Megyeri Zoltán ’90-ben került ide, én 10 éves voltam. Az ő játéka hatott rám a legjobban, talán a humora is, miatta kezdtem egyre többet színházba járni. Később, amikor színésznő lettem, megmondtam neki, hogy miatta lettem színész. Valamelyest ő is színházi apám, apa-lánya viszony lett közöttünk, úgy is hívjuk egymást. Tulajdonképpen Ő teremtett ide engem, mint színésznőt.

Mikor idekerültem, én jobban ismertem a társulat tagjait, mint ők engem, bár néhányukkal a nyári szabadtéri produkciókban játszottam már együtt, statisztáltam, kisebb szerepeket kaptam. (Evita, Jézus Krisztus Szupersztár, más musicalek, amiket Molnár Laciék állítottak színpadra.)"


A beszélgetés teljes terjedelemben olvasható az alábbi linkre kattintva:
http://www.avorospostakocsi.hu/2017/06/15/hiszek-az-eleve-elrendeltsegben-beszelgetes-jenei-judit-szinmuvesznovel/

 

2017. június 16.

Hírlevél feliratkozás

Joomla Extensions powered by Joobi