Tóth Zolka

 

"A színházat kivéve semmiben nem vagyok fanatikus — beszélgetés Tóth Zolka színművésszel
 
A Vörös Postakocsi Zsöllye rovata a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban dolgozókat mutatja be: a színészeket és azokat, akik nélkül ugyancsak nem lenne előadás: az ügyelőt, a súgót, a színpadmestert és a többieket.
 
Ezúttal Tóth Zolka színművészt, aki 24 esztendeje kötődik a Móricz Zsigmond Színházhoz, aki volt Majomkirály, hulla és Liliom, aki szívesen játszik gyerekdarabokban, s aki természetesen mindig megnézi azt az előadást, amelyben párja, Széles Zita színművésznő játszik. Missziónak tekintette a Bohócdoktorként eltöltött éveket, nagyon szereti az operettet, szabadidejének nagy részét leánya, Csenge tölti ki. 
 
Dőljön tehát hátra, Kedves Olvasó: a színpadon Tóth Zolka!"
 
 

"Leánder és Lenszirom, Árgyélus, Süsü a sárkány, Dzsungel könyve, Csoda és Kósza, Tündér Lala és mások: úgy láttam, évadról-évadra sok gyermek és ifjúsági előadás részese voltál. Szeretted, szereted a gyerekdarabokat?

Nagyon szeretem, az ember ott igazán elengedheti a ripacs vérét. Sajnos hajlamos vagyok erre, de itt úgy érzem, belefér, a kicsiknek tetszik. Sokat foglalkoztam gyerekekkel, Bohócdoktor voltam 8 évig, tavaly márciusig, bőven van tehát tapasztalatom. Gyakran segítek a rendezőknek, mire érdemes figyelni, hogy úgy süljön el egy-egy jelenet, mint ahogy szeretnék. Ez a korosztály a legkritikusabb közönség, egy gyerek, ha unatkozik az előadáson, elkezd beszélni, matatni, minden mással foglalkozni. Visszahozni a figyelmét már sokkal nehezebb, ezért az elején kell megfogni, és utána nem elengedni."

A beszélgetés teljes terjedelemben olvasható az alábbi linkre kattintva:
http://www.avorospostakocsi.hu/2017/05/29/a-szinhazat-kiveve-semmiben-nem-vagyok-fanatikus-beszelgetes-toth-zolka-szinmuvesszel/

2017. május 29.

 
 

Hírlevél feliratkozás

Joomla Extensions powered by Joobi