Horváth Margit

 

"Óriási ajándék az élettől, hogy színész vagyok – beszélgetés Horváth Margit színművésznővel

A Vörös Postakocsi Zsöllye rovata a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban dolgozókat mutatja be: a színészeket és azokat, akik nélkül ugyancsak nem lenne előadás: az ügyelőt, a súgót, a színpadmestert és a többieket.

Ezúttal Horváth Margit színművésznőt, akit mindenki csak Huginak becéz, aki anyaszínházának tartja a Móricz Zsigmond Színházat, aki számára fontos a humor, s aki önálló esten gondolkozik. Beszélgettünk még éneklésről, fordulópontokról és katarzisról is."

 

"A kötelező kérdést neked is felteszem: mi a Móricz Zsigmond Színház feladata, küldetése?

Lélekemelő legyen! Mindegy, hogy humor, dráma vagy zenés darab. A fontos, hogy megérintse a lelket, katarzist adjon. Én egyébként is azt a színházat szeretem, az áll hozzám közel, ahol a humorban is katarzis van, s a drámában is nevetünk a katarzis előtt. Ez a dolgunk, nem az üres blődli. Görbe tükröt kell mutatnunk folyamatosan, fájdalommal, vidámsággal, őrlődéssel, mindennel."

 

A beszélgetés teljes terjedelemben olvasható az alábbi linkre kattintva:

http://www.avorospostakocsi.hu/2017/05/04/oriasi-ajandek-az-elettol-hogy-szinesz-vagyok-beszelgetes-horvath-margit-szinmuvesznovel/

 

 

2017. május 4.

HungaryCard

 

HungaryCard elfogadóhely

Kulisszajárás

A mai naptól kezdve a Móricz Zsigmond Színházba is betekinthetnek a Nyíregyházára érkező turisták. Érdekes és (remélhetőleg) tartalmas kulisszajárásoknak lehetnek részesei az érdeklődők. Megismerkedhetnek a háttérben zajló folyamatokkal, műhelyekkel, tárakkal, a színpad mögötti világgal. Kérdéseket tehetnek fel „idegenvezetőnknek”, hogy még jobban megismerjék a Színház intézményét. Legközelebb pedig már úgy ülnek be előadásainkra, hogy tudják, mennyi munka van abban, hogy az adott produkció létrejöjjön, és sikeresen mutatkozzon be a nagyközönségnek napról napra.
Véleményünk szerint valamilyen szinten minden előadás premier az aznapi közönségnek, függetlenül attól, hányszor játszottuk már az adott darabot. Min. 10 fő és max. 20 fő jelentkező esetén indítjuk kulisszajárásunkat.

Díja: 600 Ft/fő

Az időpontok rugalmasak, ám próbafolyamathoz kötöttek. Próbák idején természetesen nem áll módunkban zavarni a munkát. Ebben kérjük megértésüket. 

OTP akció - Számlavezetés

Onboarding banner fekvő 1

Hírlevél feliratkozás

Joomla Extensions powered by Joobi