Karádi Zsolt írása

 

A magunkkal hurcolt történelem
 
"A Castel Felice bemutatásával járult hozzá a Móricz Zsigmond Színház „A magyar szabadság éve 1956-2016” rendezvénysorozathoz. A „történelmi színdarab” műfaji megjelölésű játék Hamvai Kornél 2001-ben közzétett művének, A prikolics utolsó élete című regénynek tizenegyedik fejezete nyomán íródott még 2003-ban. (A szerző csak az alapötletet veszi a könyvből: a dráma önálló műegész.)"
 
 
"Hamvai munkájában az a tét, hogy kiderüljön: a Hölgy (Széles Zita) férjét egykor – még ávósként – az a Férfi ölte-e meg, aki most, a játék jelenidejében szintén Ausztráliába tart. A fedélzeten megkezdődik a nyomozás: kísért a múlt. Közben felforrósodnak az indulatok; gyűlölet és szerelem, vágyak és álmok között lebegünk az óceánjáró fedélzetén. A darabban a titok titok marad: nem tudjuk meg, ki a Vándor (Tóth Károly), aki viszont mindenkiről tud mindent. Rejtélyes alak a Szemüveges (Vicei Zsolt) is, miként az a latin idézetekben beszélő Öregember (Dengyel Iván). A női figurák egyértelműbbek: a szerelemre vágyó, de a Férfiben meg nem bízó Nő (Jenei Judit), a kacér Szépség (Kosik Anita), a férjével folyton civakodó Öregasszony (Pregitzer Fruzsina) kötik össze a krimiszálakat."
 
 
Fotók: Karádi Nóra
 
A beszélgetés teljes terjedelemben olvasható az alábbi linkre kattintva:
2017. április 26.
 

HungaryCard

 

HungaryCard elfogadóhely

Kulisszajárás

A mai naptól kezdve a Móricz Zsigmond Színházba is betekinthetnek a Nyíregyházára érkező turisták. Érdekes és (remélhetőleg) tartalmas kulisszajárásoknak lehetnek részesei az érdeklődők. Megismerkedhetnek a háttérben zajló folyamatokkal, műhelyekkel, tárakkal, a színpad mögötti világgal. Kérdéseket tehetnek fel „idegenvezetőnknek”, hogy még jobban megismerjék a Színház intézményét. Legközelebb pedig már úgy ülnek be előadásainkra, hogy tudják, mennyi munka van abban, hogy az adott produkció létrejöjjön, és sikeresen mutatkozzon be a nagyközönségnek napról napra.
Véleményünk szerint valamilyen szinten minden előadás premier az aznapi közönségnek, függetlenül attól, hányszor játszottuk már az adott darabot. Min. 10 fő és max. 20 fő jelentkező esetén indítjuk kulisszajárásunkat.

Díja: 600 Ft/fő

Az időpontok rugalmasak, ám próbafolyamathoz kötöttek. Próbák idején természetesen nem áll módunkban zavarni a munkát. Ebben kérjük megértésüket. 

OTP akció - Számlavezetés

Onboarding banner fekvő 1

Hírlevél feliratkozás

Joomla Extensions powered by Joobi