Színházi beszámoló a Lokálban


"A Kossuth-díjas szerző most bemutatott műve 1964-ben keletkezett. Ez az első meseregénye, amiből tv-film, színpadi adaptáció, rádiójáték, majd hangoskönyv is készült. Jellemző ugyanakkor az alkotásaira, hogy nem lehet igazán szétválasztani a gyermek- és felnőttirodalmat. Ezért is lehet helye a Harsányi Sulyom László rendezte színpadi adaptációban olyan utalásoknak, amiket igazán a felnőttek díjaznak, mint például Rodin A gondolkodó című szobrának „megidézése”, vagy a „Puha vagy, Jenő!” felkiáltások."

A cikk teljes terjedelemben az alábbi linkre kattintva érhető el:
http://www.lokal.hu/2017-02-ide-nekunk-az-oroszlant-is/ 

 

2017. február 16.

HungaryCard

 

HungaryCard elfogadóhely

Kulisszajárás

A mai naptól kezdve a Móricz Zsigmond Színházba is betekinthetnek a Nyíregyházára érkező turisták. Érdekes és (remélhetőleg) tartalmas kulisszajárásoknak lehetnek részesei az érdeklődők. Megismerkedhetnek a háttérben zajló folyamatokkal, műhelyekkel, tárakkal, a színpad mögötti világgal. Kérdéseket tehetnek fel „idegenvezetőnknek”, hogy még jobban megismerjék a Színház intézményét. Legközelebb pedig már úgy ülnek be előadásainkra, hogy tudják, mennyi munka van abban, hogy az adott produkció létrejöjjön, és sikeresen mutatkozzon be a nagyközönségnek napról napra.
Véleményünk szerint valamilyen szinten minden előadás premier az aznapi közönségnek, függetlenül attól, hányszor játszottuk már az adott darabot. Min. 10 fő és max. 20 fő jelentkező esetén indítjuk kulisszajárásunkat.

Díja: 600 Ft/fő

Az időpontok rugalmasak, ám próbafolyamathoz kötöttek. Próbák idején természetesen nem áll módunkban zavarni a munkát. Ebben kérjük megértésüket. 

OTP akció - Számlavezetés

Onboarding banner fekvő 1

Hírlevél feliratkozás

Joomla Extensions powered by Joobi