Életútról, elismerésekről, kulisszatitkokról

 

A Vörös Postakocsi Zsöllye rovata a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban dolgozókat mutatja be: a színészeket és azokat, akik nélkül ugyancsak nem lenne előadás: az ügyelőt, a súgót, a színpadmestert és a többieket.

Ezúttal Hauzer Józsefet, aki a 35. évét betöltött társulatnak a kezdetektől a tagja, először villanyszerelőként és világosítóként, majd hangosítóként, illetve a hangtár vezetőjeként. Színházi technikáról, kitüntetésről, otthon felejtett zenekari felszerelésről és egy hangoskönyvről is beszélgettünk.

Dőljön tehát hátra, Kedves Olvasó: a keverőpult mögött Hauzer József!" – Írja Kováts Dénes legújabb interjújában.

 

Részlet a beszélgetésből:

„Még kezdő koromban történt. Sokat jártunk tájolni, azon az emlékezetes napon Kisvárdára mentünk. Két percet késtem, a főnök letolt, sürgetett, hogy indulni kell. Csak Kisvárdán derült ki, hogy a zenekar teljes felszerelése itthon maradt, én voltam érte a felelős… Megfűztem a buszsofőrt, hogy jöjjünk vissza Nyíregyházára, itt beraktam a hangszereket, és irány vissza. Kezdés előtt 10 perccel értünk oda, gyors összeszerelés után szépen lement az előadás. Másnap fegyelmi: enyhítő körülménynek számított, hogy mindig rendesen végeztem a dolgom, így az lett a büntetésem, hogy ki kellett fizetni a plusz gázolajfogyasztást.
Azóta nagyon odafigyelek, előző nap mindent úgy előkészítek, hogy ne történjen hasonló baki.”

A cikk teljes terjedelemben megtekinthető az alábbi linkre kattintva:

http://www.avorospostakocsi.hu/2017/02/08/35-ev-a-szinhazban-beszelgetes-hauzer-jozsef-hangtarvezetovel/ 

 

2017. február 8.

Hírlevél feliratkozás

Joomla Extensions powered by Joobi