Életútról, elismerésekről, kulisszatitkokról

 

A Vörös Postakocsi Zsöllye rovata a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban dolgozókat mutatja be: a színészeket és azokat, akik nélkül ugyancsak nem lenne előadás: az ügyelőt, a súgót, a színpadmestert és a többieket.

Ezúttal Hauzer Józsefet, aki a 35. évét betöltött társulatnak a kezdetektől a tagja, először villanyszerelőként és világosítóként, majd hangosítóként, illetve a hangtár vezetőjeként. Színházi technikáról, kitüntetésről, otthon felejtett zenekari felszerelésről és egy hangoskönyvről is beszélgettünk.

Dőljön tehát hátra, Kedves Olvasó: a keverőpult mögött Hauzer József!" – Írja Kováts Dénes legújabb interjújában.

 

Részlet a beszélgetésből:

„Még kezdő koromban történt. Sokat jártunk tájolni, azon az emlékezetes napon Kisvárdára mentünk. Két percet késtem, a főnök letolt, sürgetett, hogy indulni kell. Csak Kisvárdán derült ki, hogy a zenekar teljes felszerelése itthon maradt, én voltam érte a felelős… Megfűztem a buszsofőrt, hogy jöjjünk vissza Nyíregyházára, itt beraktam a hangszereket, és irány vissza. Kezdés előtt 10 perccel értünk oda, gyors összeszerelés után szépen lement az előadás. Másnap fegyelmi: enyhítő körülménynek számított, hogy mindig rendesen végeztem a dolgom, így az lett a büntetésem, hogy ki kellett fizetni a plusz gázolajfogyasztást.
Azóta nagyon odafigyelek, előző nap mindent úgy előkészítek, hogy ne történjen hasonló baki.”

A cikk teljes terjedelemben megtekinthető az alábbi linkre kattintva:

http://www.avorospostakocsi.hu/2017/02/08/35-ev-a-szinhazban-beszelgetes-hauzer-jozsef-hangtarvezetovel/ 

 

2017. február 8.

HungaryCard

 

HungaryCard elfogadóhely

Kulisszajárás

A mai naptól kezdve a Móricz Zsigmond Színházba is betekinthetnek a Nyíregyházára érkező turisták. Érdekes és (remélhetőleg) tartalmas kulisszajárásoknak lehetnek részesei az érdeklődők. Megismerkedhetnek a háttérben zajló folyamatokkal, műhelyekkel, tárakkal, a színpad mögötti világgal. Kérdéseket tehetnek fel „idegenvezetőnknek”, hogy még jobban megismerjék a Színház intézményét. Legközelebb pedig már úgy ülnek be előadásainkra, hogy tudják, mennyi munka van abban, hogy az adott produkció létrejöjjön, és sikeresen mutatkozzon be a nagyközönségnek napról napra.
Véleményünk szerint valamilyen szinten minden előadás premier az aznapi közönségnek, függetlenül attól, hányszor játszottuk már az adott darabot. Min. 10 fő és max. 20 fő jelentkező esetén indítjuk kulisszajárásunkat.

Díja: 600 Ft/fő

Az időpontok rugalmasak, ám próbafolyamathoz kötöttek. Próbák idején természetesen nem áll módunkban zavarni a munkát. Ebben kérjük megértésüket. 

OTP akció - Számlavezetés

Onboarding banner fekvő 1

Hírlevél feliratkozás

Joomla Extensions powered by Joobi