Joseph Kesselring

ARZÉN ÉS LEVENDULA

(Vígjáték két részben)

Rendező: TASNÁDI CSABA

Bemutató: 1997. november 28.SzereposztásJelmez: TORDAI HAJNAL
Maszk: GAÁL PÉTER
Segédrendező: TUCKER ANDRÁS


A darab

Békés villájukban él a két bűbájos öreg Brewster-hölgy, Abby és Martha. Látogatóba érkező egyik unokaöccsük, Mortimer, egy hullát fedez fel a házban. Bonyolítja a helyzetet, hogy egy másik unokaöccse, a kétes múltú Jonathan is megérkezik dr. Einsteinnel és egy gyanúsan nehéz csomaggal. Később betoppan egy rendőrfelügyelő, aki civilben titkos drámaíró, majd Jonathan dicsekszik el igen furcsa és meghökkentő dolgokkal. A váratlan események zuhatagában lassan mindenki elveszti a fejét, de hogy mitől és hogyan, azt természetesen nem árulhatjuk el...
Joseph Otto Kesselring 1902-ben született New Yorkban. Író, költő, színpadi szerző, színpadi rendező. Arzén és levendula című darabját 1941-ben írta.
Pesti MűsorGaléria
Kritikák...Nagyszerű komédiának tapsolhatott a hálás közönség. A színészek egytől egyig remekeltek. A mellékszereplők is sikert arattak. A süket Klein rendőr (Mészáros Árpád) szinte minden mondatát taps, kacagás jutalmazta. O'Hara felügyelő már-már eksztázisba hajló magánjelenete után percekig tapsolt a publikum.

A szolid, ám hatásos díszletek (díszlettervező Kis-Kovács Gergely) és a találó jelmezek (jelmeztervező Torday Hajnal) mellett a parádés rendezés (rendező Tasnádi Csaba, rendezőasszisztens Tucker András), a pergő cselekmény is hozzájárult ahhoz, hogy a nézők egy pillanatig sem unatkoztak, együtt éltek a darabbal. Jonathan maszkja (maszkmester Gaál Péter és Simon Sándorné) külön elismerést érdemel.

Dalmay Árpád
Új Kelet

Hírlevél feliratkozás

Joomla Extensions powered by Joobi