Urs Widmer

TOP DOGS

Fordította: Edit Kotte

Rendező: KOLTAI M. GÁBOR

Bemutató: 2003. november 15.SzereposztásLátvány: PASECZKI ZSOLT
Dramaturg: SEDIÁNSZKY NÓRA
Mozgás: FERENCZ KRISZTINA
Segédrendező: KÓKAI MÁRIA


A darab

Minden száz fizetésből élő közül napjainkban kilencvennyolc azért tart csak ott, ahol, mert nincs meg bennük a határozottság és az akarat, hogy bizonyos pozíciót szerezzen magának, és a munkaadót is ki tudja választani. Neked nem kell e kilencvennyolc boldogtalan ember közé tartoznod.
(Napoleon Hill)

Mielőtt bárkinek is el tudnád magadat adni, teljesen, száz százalékban te kell, hogy megvedd – azaz elfogadd – önmagadat.
(Joe Girard, a Guinness Rekordok Könyve szerint a világ első autókereskedője)

Ha az ösztöneidet követed, és hiszel az álmaidban, sosem kényszerülsz áron alul eladni önmagad. Ha másoknak adod el magad, akkor hiszel magadban, és kész vagy kiállni a bizalomért. Ha nem hiszel magadban, akkor csak elkótyavetyéled magad.
(Dorothy Leeds)

Hogyan léphetek túl a saját korlátaimon?


A csúcsteljesítők többet akarnak, mint egyszerűen a következő játszmát megnyerni. Ők a bajnoki címhez vezető utat is látják. Tehát tartsd nyitva a szemed – és irány az aranyérem.
(Charles Garfield: Csúcsteljesítők: Az amerikai üzleti élet új hősei)

Ne használd állandóan, "Én, én, én". Használd sokat a "mi", a "csapat" és a "társaság" szavakat! A munkáltató kíváncsi arra, tudsz-e önállóan dolgozni, de arról is meg akar győződni, hogy beleillesz-e majd a cég "családjába".
(Dorothy Leeds)

Vagyok, tehát árulok.

A sikeres haszoneladás titka, hogy különbséget tudjunk tenni a jó és a hasznos tulajdonságok között. Ez a lista egy asztal tulajdonságairól és hasznáról szól.
1. négy lába van. 2. könnyű, egyszerűen mozgatható. 3. fehér, fekete díszléccel. 4. az asztallap műanyag borítású. 5. könnyen tisztítható.
Az 1., 3., 4. tulajdonság, a 2. haszon, az 5. pedig mindkettő lehet. Érted már?
(Álláskeresők kézikönyve)

Ha önmagadat akarod eladni, tedd föl magadnak a kérdést: amit felajánlasz, kapcsolódik-e az alábbiak közül akár egyhez is?
1. pénzkeresés. 2. pénz megtakarítása. 3. idő megtakarítása. 4. erőfeszítések elkerülése. 5. kényelemszerzés. 6. népszerűség. 7. biztonság, nyugalom. 8. felülmúlni a többieket. 9. élvezetek gyarapítása. 10. divatosnak lenni.
(Önbecsülés, önmenedzselés)

Ha a gépkocsi feltalálásakor nem adtad el a lovadat a homokfutóddal, sohasem fogsz messzire eljutni. De ha előrelátó voltál, mikor az első kocsit megláttad, azonnal benzinkutat nyitottál. Ha lépést tartasz a technika állapotával, akkor te és a képességeid folyamatosan eladhatóak lesznek.
(Praktikus tanácsok A-tól Z-ig)

Győződj meg arról, feltörekvő ágazathoz csatlakozol-e, és nem olyanhoz, ami öt éven belül kihal. Ha állást keresel, nagyon figyelj oda a termék (vagy szolgáltatás) életciklusára.
(Robert T. Jones)

A postán érdeklődd meg, mennyi idő alatt fog önéletrajzod a címzetthez elérni. A legjobb, ha kedden vagy szerdán ér célba. Hétfőn túl sok levél érkezik, és eltűnhet a kavarodásban, péntek meg az a nap, amikor a legtöbb ember minél hamarabb lelép.
(Álláskeresők kézikönyve)

Soha ne tedd le a telefont üres kézzel.
(Önbecsülés, önmenedzselés)

Légy készséges a tárgyalópartnereddel, akkor ő is az lesz veled. Rendületlenül figyelj, bólogass, lássa, hogy egyetértesz vele.
(Személyiségmarketing)

Az elbocsátás a szellemi és fizikai betegségeket előidéző tényezők között a nyolcadik helyen áll. (Első a házastárs halála, az utolsó – negyvenkettedik – a karácsony.)
(Holmes és Rahe kutatása 5000 beteg vizsgálata alapján)Galéria


Hírlevél feliratkozás

Joomla Extensions powered by Joobi