HÍREK$type=ticker$cat=0$cols=3$hide=page-home

Nevet kapott a Móricz Zsigmond Színház

Végre felkerült a teátrum neve a nyíregyházi színház épületére


A Móricz Zsigmond Színház az előző évadban magasra tette a lécet – most sem éri be kevesebbel: új és „nagy visszatérő” rendezőkkel, ismert és fiatal vendégművészekkel, különleges repertoárral várja a közönséget.

A Rózsakert Szabadtéri Színpad megnyitása, a Meseautó című előadás duplázása után két nappal a Móricz Zsigmond Színház már megtartotta hagyományos évadnyitó társulati ülését. Sok idő nem marad augusztus utolsó felében sem a pihenésre, 22-én átadásra kerül a felújított Bencs Villa, 24-én pedig kezdődik immár 17. alkalommal a színház szervezésében a VIDOR Fesztivál. Az új évad is izgalmas lesz: hat nagyszínpadi, négy kamara, és két Művész stúdiós bemutató várja majd a nézőket. Az évadnyitón bemutatták a színház új image filmjét is, melyet idekattintva megtekinthet:A társulati ülés zárásaként felavatták a színház homlokzatának vésett feliratát, mely a legutóbbi felújítás óta hiányzott az épületről.

A Rózsakert nyitó előadásai után nagy közönségkedvencek és három premier szeptemberben
A Szabadtérit nyitó Meseautót két nap is teltházzal, csaknem 2000 néző előtt játszották. A Szente Vajk nevével fémjelzett nyitó darab hatalmas siker, és a nézők visszajelzései alapján nagy valószínűséggel nemcsak a bérletesek számára lesz vonzó szeptember 15-től, hanem bérletszünetben egész évadban műsoron marad. Ahogy a nagy közönségkedvencek: a szintén Szente Vajk által rendezett Sherlock Holmes - A sátán kutyája és A Rózsák háborúja is szeptemberben közkívánatra több alkalommal láthatóak majd.  Ugyancsak az évad első hónapjában, 7-én mutatják be Keresztes Attila rendezésében A rettenetes szülők című előadást a Krúdy Kamara színpadán – a főbb szerepekben Pregitzer Fruzsinával és Horváth László Attilával.

Egy szakmailag sikeres, a nézők körében is népszerű évad után újabb izgalmas szezon előtt áll a színház

Miután az előző évad mind szakmailag, mind közönségsiker tekintetében is „magasra tette a lécet”, a Móricz Zsigmond Színház vezetése most sem éri be kevesebbel; az új évadot legalább olyan színvonalasnak és erősnek tervezi, mint az előzőt, tele izgalmas szakmai kihívásokkal, és olyan produkciókkal, melyek jó eséllyel közönségkedvencek lesznek. A magyarországi színházi szakma élvonalába tartozó rendezők közül idén a hosszú idő után visszatérő Verebes István és Zsótér Sándor, valamint a rendszeresen Nyíregyházán dolgozó Keresztes Attila, Tasnádi Csaba, Szente Vajk, Bal József, Halasi Dániel jegyeznek majd egy-egy produkciót, az először érkezők között pedig lesznek tapasztaltabbak (Simon Kornél, Szikszai Rémusz) és rendezőpályájuk elején járók is, mint a tavalyi évadban a Don Carlos címszerepét alakító Horváth Illés. A vendégek mellett természetesen a színház művészeti vezetésében dolgozó alkotók is színpadra állítanak egy-egy előadást; Göttinger Pál a Bob herceg új verzióját készíti el a nagyszínpadon, Sediánszky Nóra pedig A kis hableányt dolgozza fel a legkisebbek számára a Művész Stúdióban.
A bemutatók sorában a már ismert, népszerű címek között egy-egy váratlan újdonság, színházi csemege is megjelenik. A megkerülhetetlen klasszikusok (Shakespeare, Csehov) mellett ismert történetek új adaptációit láthatjuk (ilyen lesz a már említettek mellett például a nagyszínpadi Hamupipőke), de Agatha Christie-krimit, fergeteges vígjátékot (Oscar, Balfácánt vacsorára!), mostanában ritkán játszott, irodalmi kuriózumnak számító szerzőt (Jean Cocteau) és új magyar drámát (Dragomán György: Kalucsni) egyaránt láthatnak majd a nézők. Az előző évad műsorából a közönség továbbra is láthatja kedvenceit: a nagy érdeklődésre való tekintettel műsoron marad a Hello, Dolly!, a Sherlock Holmes – A sátán kutyája, az Illatszertár, A Chicago, A balek, A Leenane szépe, A főfőnök, és A Rózsák háborúja.

Vendégjátékok, vendégművészek

A vendégjátékok sorát június elején a Szatmárnémetiben bemutatott Szibériai csárdás kezdte, majd az Illatszertár szerepelt nagy sikerrel több színházi versenyprogramban is. A Pécsi Országos Színházi Találkozón az előadás elnyerte a Közönségzsűri különdíját, Horváth László Attila pedig a színészzsűri Legjobb férfi alakításáért járó különdíjat vehette át. A Városmajori Színházi Szemlén június 20-án szerepelt a darabbal a társulat, az eredményhirdetés szeptember elejére várható. A Maszmók Afrikában az Ördögkatlan Fesztiválon augusztus elején vendégeskedett nagy sikerrel. Az ősz folyamán újabb teátrumok és fesztiválok meghívásának tesz eleget a színház: A név: Carmen az évad egyik legjobb stúdió előadásaként a Most Fesztivál után a Pesti Magyar Színházban megrendezésre kerülő Vidéki Színházak Fesztiválja versenyprogramjába is bekerült, szeptember 9-én láthatja majd a közönség. A Chicago meghívást kapott a József Attila Színházba, ahol október 5-én lesz látható. A Fehér Balázs Benő rendezésében nagy sikerrel bemutatott A balek pedig Szatmárnémetiben vendégszerepel majd.
Idén is számos vendégművészt köszönthet majd a színház, egyrészt olyan népszerű és nagyra becsült nevekkel találkozhat a közönség, mint Kerekes Éva és Kaszás Gergő. A Színház- és Filmművészeti Egyetemről Bajor Lili, Koroknai Sándor, A balekban már látott Fehér András, a Kaposvári Egyetemről Varga Fekete Kinga, valamint a Magyar Színiakadémiáról Kováts Vera és Venczli Zóra érkezik majd hozzánk.

Nevet kapott a színház

Nyíregyháza város önkormányzatának, valamint az előző évad eredményeinek köszönhetően jelentős anyagi ráfordítások történtek a műemlék épület belső modernizációjára. Végre felkerült a teátrum neve a Móricz Zsigmond Színház emblematikus épület homlokzatára, melyet Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere és Kirják Róbert a színház ügyvezető igazgatója az ülés végén a társulat jelenlétében avattak fel. A felújított teátrumot 2001-ben adták át, azóta hiányzott a név az épületről. Az ügyvezető igazgató az alábbiakról tájékoztatta a résztvevőket: „A közönség számára jó néhány szembetűnő változás lesz az új évadban is: a nézőtéren LED világításra cseréltük a hagyományos fényforrásokat, valamint világító reklámtáblák kerültek több helyre a színházban. A könnyebb tájékozódás érdekében a nézőtéri székek felső támlájára számlapok kerültek. Kitisztíttattuk és fertőtleníttettük az ülőhelyeket, a padlószőnyeget, valamint új pótszékeket is beszereztünk. Megszépült a főbejárati lépcső is, ezentúl két oldalon korlát segíti a látogatók teljes biztonságát. A nézőtéri szélfogó falai faburkolatot kaptak. Elkészült a VIP Szalon is, ahol már a VIDOR alatt a VIDOR VIP jegytulajdonosoknak lehetőségük lesz kényelmi szolgáltatásokat (soron kívüli ruhatár, valamint az előadások szünetében soron kívüli catering szolgáltatás: pezsgő/bor/pálinka, kávé, üdítők, aprósütemények) igénybe venni. Újdonság, hogy ettől az évadtól (de már a VIDOR-on is) a színház atmoszférájához illő kellemes, halk zene fogadja majd az előadásokra érkezőket a nézőtéri előcsarnokokban.”

Soha nem látott csúcson a bérleteladás


A nyíregyházi színház 2018/2019 évadának felnőtt nagyszínpadi bérleteiből már most 3521 fogyott, míg az előző évi bérletezési időszak végén, november 14-ig 3303 darabot vásároltak a nézők összesen, vagyis már most több bérlet fogyott, mint tavaly három hónappal később. A kamaraszínpadi bérletek pedig már most közel 20 százalékkal emelkedtek a tavaly novemberi adatokhoz képest. „A jelenlegi bérleteladási adataink a tavaly augusztus közepén elért számokhoz képest több mint 15 és fél millióval nagyobb bevételt mutatnak” – mondta el Kirják Róbert, aki a társulat nevében ismételten megköszönte a bérletesek bizalmát, majd hozzátette: „mivel idén október 13-ig tart a bérletezési időszak, aki még nem vásárolt bérletet, természetesen még megteheti.”
A VIDOR Fesztiválra óriási az érdeklődés ebben az évben is – szinte minden jegy elkelt.
Az összművészeti programsorozatot szervező színház ügyvezetője elmondta, a korábbi évekhez hasonlóan a versenyprogramra idén is rendkívüli volt az érdeklődés, így már most biztos, hogy az előadások teltházzal mennek majd. Friss információkkal, tudnivalókkal a fesztivál honlapján: a vidor.eu oldalon, közösségi oldalaikon, és a VIDOR applikációban várják az érdeklődőket. Online felületeiken valamint szervező- és jegyirodájukban néhány előadásra korlátozott számban jegyek még kaphatóak.

Irodalmi és zenés esteknek ad otthont a megszépült Bencs Villa

Augusztus 22-én adják át a felújított Bencs Villát, melyet a Rózsakert Szabadtéri Színpadhoz hasonlóan szintén a színház üzemeltet majd. Így idén először a VIDOR Fesztivál vérkeringésébe új helyszínként bekapcsolva már az irodalmi programok többségét itt tartják. Az ügyvezető elmondta, úgy tervezik, hogy havonta 3-4 egyedi és különleges, a hely adottságait maximálisan kihasználó produkció: izgalmas irodalmi és zenés estek lesznek a felújítás után újra a régi pompájában tündöklő impozáns villában.
$show=search

ELŐADÁSAINK$type=slider$meta=0$label=0$rm=0$sn=0$count=999$show=home

$show=label

Nyíregyháza$show=home

További híreink$type=three$cate=0$author=0$comment=0$count=99$rm=0$snippet=0$meta=0$show=home

Név

1981/1982-es évad,8,2014/2015-ös évad,15,2015/2016-os évad,12,2016/2017-es évad,12,2017/2018-as évad,12,2018,1,2018-19,1,2018-19- es évad,1,2018-19-es évad,1,2018/2019-es évad,14,a balek,18,a dzsungel könyve,4,a hülyéje,1,a kék bolygó,1,a kék pék,2,a kis hableány,3,a kisfiú meg az oroszlánok,1,a manó,1,a név carmen,11,A név: Carmen,2,a repülő egér,3,a rózsák háborúja,13,aase-díj,1,ájlávju,1,arany-metszés,6,aranyceruza,1,aranykalapács-díj,1,asszony asszonynak farkasa,17,az egérlyukból,3,bajor lili,2,baksa imre,1,bal józsef,4,balfácánt vacsorára!,3,bárány frigyes,8,bemutató,1,Bencs irodalom,1,bencs villa,12,bende kinga,2,bérletek,1,bérletszünetek,1,bob herceg,1,bozóky istván,3,carmen,1,castel felice,1,casting,1,chicago,20,czvikker lilla,4,csiki zsolt,1,csikos sándor,1,csorba ilona,4,dengyel iván,1,dézsi darinka,14,díj,1,diótörő herceg,2,dobó kata,1,don carlos,18,dumaszínház,1,égi társulat,1,előadásaink,20,előadások,1,emilia galotti,1,éry-kovács zsanna,2,évadterv,2,eztrád,2,farsangi flamenco fiesta,1,fehér andrás,1,fehér balázs benő,7,fekete réka thália,2,fellinger domonkos,9,fesztival,1,forgách andrás,1,forgács péter,1,főfőnök,1,fridrik noémi,2,függöny fel,1,gáspár tibor,1,gazsó györgy,1,gerbár tibor,2,göttinger pál,13,gulácsi tamás,27,gulyás anna,3,gyerekeknek,4,gyilkosság meghirdetve,9,gyuris tibor,4,háda jános,1,halasi dániel,3,halpern és johnson,1,hamupipőke,1,hanganyag-archívum,1,hargitai iván,1,harlekin bábszínház,1,harsányi sulyom lászló,4,hello dolly,1,hetey lászló,1,hírek,28,hírlevél,1,holl istván,3,horváth illés,6,horváth julianna,2,horváth lászló attila,18,horváth margit,10,horváth réka,8,horváth sebestyén sándor,9,horváth viktor,7,illatszertár,21,illyés ákos,14,információ,8,interjú,79,istván istván,8,ivo krobot,1,jancsó miklós,1,játék,2,Jean Cocteau,1,jegyek,3,jenei judit,11,jordán tamás,1,józsa imre,1,jövőre veled ugyanitt,2,kalucsni,1,kamara,5,kameniczky lászló,5,karádi zsolt,2,kardos tünde,3,kaszás gergő,1,katona gábor,2,katona lászló,1,képek,8,képzelt riport egy amerikai popfesztiválról,2,kerekes éva,1,kerekes lászló,1,keresztes attila,8,kiállítás,1,kiemelt,3,kirják róbert,11,kiss diána magdolna,1,koblicska kálmán,2,kocsis antal,1,kocsis gyöngyvér,1,Kolonits Klára,1,koltai m gábor,5,kónya merlin renáta,7,koroknai sándor,1,kosik anita,25,kovács géza,1,kovács patrícia,2,kováts vera;,2,közérdekű,1,krámer györgy,2,kritika,7,Krúdy,1,Krúdy Kamara,3,kuthy patrícia,16,kutyaharapás,2,ladányi andrea,2,lakatos máté,7,lászló lili,6,leenane szépe,7,lendvai zoltán,1,léner péter,1,letölthető havi műsorok,1,macbeth,9,martinkovics máté,8,maszmók afrikában,7,máthé eta,3,mensáros lászló,1,mese,1,meseautó,16,mikuláshajó,1,mirr-murr kalandjai,2,mohácsi jános,7,Móricz Zsigmond Színház,2,móricz-gyűrű,1,mucsi zoltán,5,munkácsi anita,9,munkatársak,2,műsorváltozás,1,művészstúdió,1,nagyidai gergő,15,nagypál gábor,1,nagyszínpad,4,nézőművészeti kft,2,nívódíjak,12,novák eszter,1,nyolc nő,1,nyomtató enikő,7,olajos gábor,1,olt tamás,4,olvasópróba,9,orlai produkció,3,oscar,3,Örökös tag,1,örökös tagok,21,pankotay istván,1,petneházy attila,1,poszt,8,prah,1,pregitzer fruzsina,23,premier,1,prométheuszról,1,puskás tivadar,15,Rahmanyinov,2,rák zoltán,24,rendezők,13,rettenetes szülők,9,rólunk,6,rusznák adrienn,1,sajtótájékoztató,3,sárkányölő krisztián,1,scherer péter,2,schlanger andrás,2,schmidt sára,5,sediánszky nóra,17,sherlock holmes,6,sikerek díjak,1,silló sándor,1,simon kornél,1,simor ottó,1,sipos balázs,1,sirály,1,sirkó eszter,7,spartacus,1,szabadtéri színpad,1,szabó k istván,2,szabó kimmel tamás,1,szabó márta,14,szabó máté,5,szabó tünde,3,szakály viktória,1,szegezdi róbert,6,székhelyi józsef,2,széles zita,16,szente vajk,9,szigeti andrás,4,szikszai rémusz,2,színészek,48,színház,1,színházak éjszakája,4,színházi versenyprogram,1,színházunk története,1,színpadi munkatársak,1,szokolai brigitta,1,szőcs artur,5,szvrcsek anita,3,Tamás Attila,1,támogatói információ,1,táncfarsang,19,társulat,30,tasnádi csaba,7,taurin trauma,2,telefondoktor,2,Thália Színház,2,tóth károly,4,tóth szilvia lilla,2,tóth zolka,11,trokán anna,1,trokán péter,1,tucker andrás,1,túri lajos,4,tündér lala,1,új honlap,1,ullmann mónika,1,urmai gábor,11,ügyviteli munkatársak,1,vámosi máté,1,varga balázs,6,varga norbert,6,varosmajor,1,vaszkó bence,5,végh zsolt,5,venczli zóra,1,vendégművészek,19,verebes istván,2,vezetőség,1,vicei zsolt,3,vidám bérlet,1,Vidéki Színházak Fesztiválja,2,videó,27,videóajánló,4,vidor,12,világszép nádszálkisasszony,2,virtuális séta,1,vőlegény,2,vuk,1,zsigmond emőke,6,Zsoldos Bálint,1,zsótér sándor,2,
ltr
item
Móricz Zsigmond Színház: Nevet kapott a Móricz Zsigmond Színház
Nevet kapott a Móricz Zsigmond Színház
https://2.bp.blogspot.com/-ZFqFJeJus1k/W3wRvGXUa1I/AAAAAAAARC4/NIrr1C8CihIgrKsfyxLFPk3renVa8MdWwCLcBGAs/s320/sz%25C3%25ADnh%25C3%25A1z%2Bfelirat.JPG
https://2.bp.blogspot.com/-ZFqFJeJus1k/W3wRvGXUa1I/AAAAAAAARC4/NIrr1C8CihIgrKsfyxLFPk3renVa8MdWwCLcBGAs/s72-c/sz%25C3%25ADnh%25C3%25A1z%2Bfelirat.JPG
Móricz Zsigmond Színház
http://www.moriczszinhaz.hu/2018/08/nevet-kapott-moricz-zsigmond-szinhaz.html
http://www.moriczszinhaz.hu/
http://www.moriczszinhaz.hu/
http://www.moriczszinhaz.hu/2018/08/nevet-kapott-moricz-zsigmond-szinhaz.html
true
6325755384628304489
UTF-8
Összes cikk betöltve. Nem találtunk ilyen cikket. TOVÁBB Tovább... Válasz Válasz visszavonása Törlés By Címlap OLDALAK CIKKEK Összes HASONLÓ CIKKEK Címke Archívum KERESÉS Összes cikk Nem találtunk ilyen cikket. Címlapra vasárnap hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vas h k sze cs p szo január február márciu április május június július augusztus szeptember október november december jan feb márc ápr május jún júl aug szept okt nov dec épp az imént 1 perce $$1$$ minutes ago egy órája $$1$$ hours ago tegnap $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago öt hétnél régebben követők követés EZ PRÉMIUM TARTALOM Megosztás mindet másol mindet kijelöl mindet kimásoltuk Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy