HÍREK$type=ticker$cat=0$cols=3$hide=page-home

KÖZELEBB!


Patrick Marber
KÖZELEBB!

(Closer)

Fordította: Upor László

Rendező: LENDVAI ZOLTÁN

Bemutató: 2009. október 24.


Szereposztás

DAN: OLT TAMÁS
ALICE: KUTHY PATRÍCIA
LARRY: FAZEKAS ISTVÁN
ANNA: HORVÁTH MARGIT


Látvány: VÉBER TÍMEA
Rendezőasszisztens: NAGY ERZSÉBET 


A darab

Closer. Közelebb. „Még” közelebb. Valami felé. Közelebb önmagunkhoz? A másikhoz? A valósághoz? Az igazsághoz? Egy talányhoz, mely az idők kezdete óta (Ádám és Éva óta) foglalkoztatja az emberiséget… És messzebb álarcainktól? Hazugságainktól? Öncsalásainktól? Vagy csak közelebb újabb hazugságok, újabb öncsalások felé?
Egy történet a kapcsolatokról – a kapcsolatok kísérletéről, a kapcsolatok vonzásáról, a kapcsolatok lehetetlenségéről.Kritikák

A VÉRBE CSOMAGOLT ÖKÖL TITKAI

Rendhagyó bemutató a Krúdy Kamarában 

Felkavaró és nyugtalanító előadás. Olykor kacagtató, olykor viszolygást keltő. Bátor. Sokkoló. Mosdatlanszájú. Habár Angliában és Amerikában játszódik, itt történik, közöttünk. Itt és mindig. Tegnap. Ma. Holnapután. 

A Közelebb! szóhasználata rendkívül nyers, vakmerő, esetenként obszcén. Patrick Marber rendhagyó darabja londoni bemutatásakor, 1997-ben nagy sikert és nagy botrányt hozott. Azóta több mint egy évized telt el, s a mozikba került a mű alapján forgatott Mike Nichols-film is, 2004-ben. A világ azóta csak rosszabb lett, az emberi kapcsolatok felszínesebbek, kapkodóbbak, tétovábbak. 

Marber nem moralizál. Nem ítéli el és nem menti fel hőseit. Felmutat egy szerelmi négyszöget, amelyben minden szereplő elárulja, megcsalja, megalázza, kizsigereli a másikat. Érzéki gyönyört hajszol és érzelmekről szaval. Sem a házasság, sem az azon kívüli kapcsolat nem ad kapaszkodót a világgal és a belső rémekkel szemben. A magánnyal szemben. Mert ez a legnagyobb ellenség. Anna képein „csupa magányos és szomorú ember” látható: ezek mi vagyunk. (Az előadás nem három „gonggal”, hanem három vakuvillanással kezdődik: ekkor még nem tudjuk, hogy mindannyian a fotósnő műtermében vagyunk; a felvételek rólunk is készülnek. Egyszerre vagyunk alanyai és szemlélői Anna kiállításának.)

De nemcsak ez a tárlat-jelleg uralja a Krúdy Színpadot: Véber Tímea rendkívül kreatív látványterve egyszerre idézi a szexklub, a kávéház, az orvosi műtő dimenzióit, a középen elhelyezett kör alakú építmény pedig - többek között - az erotikus rúdtánc helyét, a műtőasztalt, s az ágyat is. (Az olykor vetítésekkel tagolt tér a textus függvényében így lesz park, chatszoba, akvárium, vagy múzeum is akár.)

Lendvai Zoltán felnőtteknek szóló, merész rendezése a szövegben rejlő lehetőségek maximális kibontására törekedett. Figurái kalandjainak nemcsak a drámai íveire koncentrált, hanem érzékeltetni igyekezett a történetben rejlő humort is. A végletekig eltúlzott „vonzások és választások”, riadt kapaszkodások, szókimondó erotika torzító hatása érdekelte. Nem ártott volna az első felvonást feszesebbé tennie, különösen a két férfi chatelésének jelenetét rövidítenie. (A képernyőkön megjelenő, az idő múlását, azon belül a téli hónapokat jelző inzertek alatti Vivaldi-taktusok nem szervesülnek a cselekménnyel.)

Lendvai koncepcióját négy kiváló színész testesítette meg. Dant, a sikeres nekrológoszt, egyben bukott regényírót Olt Tamás lendületesen jelenítette meg. Az érzékeny, néha könnyekre fakadó, érzéki, a megfelelő szavak híján az igazságot kimondani nem tudó férfiként ugyanolyan esendő, mint szeretői, Anna és Alice. Annát, a fotóst Horváth Margit gazdag eszköztárral állította elénk. Öröm volt tapasztalni, hogy az énekes szerepekben sikert arató színésznő milyen kiváló prózai alakítással ajándékozta meg a publikumot. Szelíd volt és érzéki, könnyed és drámai. Vonzó és szánandó egyszerre. Miként a Marber-dráma legizgalmasabb alakja, Alice, Kuthy Patrícia tolmácsolásában. A „lefegyverző egyéniségű”, szomorú, önmagán sebet ejtő táncosnőt, aki csak arra vágyik, hogy szeressék, s aki banális halált hal („elüti egy taxi”), Kuthy Patrícia sokféle színből-ízből gyúrta össze. Az ő pályáján is mérföldkő ez a szerep, hiszen a kamaszos-kislányos-énekes figurák után (vagy mellett) hallatlanul sokarcú, ugyanakkor fizikailag is megterhelő szerepben láthattuk. Hiteles volt öröme és bánata, vágyakozása és boldogtalansága is. Larryt, a jól kereső bőrgyógyászt Fazekas István hozta elénk. Fazekas a perverzitásig menő kíméletlenséggel idézte meg az „emberi álarcosbál röntgenszemű megfigyelőjét”, a parányi meghittségre vágyó, igazságra szomjazó, ugyanakkor kéjenc orvost, aki nem kevés humorral leplezte erkölcstelenségét.

Már amennyiben Marber munkájában van értelme erkölcs és erkölcstelenség kategóriáját szóba hozni. A Közelebb! ugyanis nem realista mű, inkább modelldráma, amelyben az ember önkeresése, fájdalma, szexualitása, pojácasága ugyanolyan elemi erővel manifesztálódik, mint árvasága és reménytelensége. A fekete-fehér falak-térelválasztók között játszódó história minden öncélúnak tűnő nyelvi trágársága mögött a szomorúság tekint ránk. Nem véletlen, hogy az egyik hős előbb portrékat, később lepusztult épületeket fényképez (ebben tárul föl a „csúnyaság szépsége”), a másik pedig nekrológokat fogalmaz. Miként az sem, hogy Alice, a ki vagy te? Kérdésére az odüsszeuszi „Senkise” választ adja. Az emberi szív, a „vérbe csomagolt ököl” titkait vizslató játék a feloldhatatlan magány mélységének, s a nyelv elégtelenségének posztmodern tapasztalatával szembesít… 

Karádi Zsolt
Nyíregyházi Napló


PATRICK MARBER: KÖZELEBB!

Az angolszász író darabját 1997-ben mutatták be Londonban. Nagy sikert és nagy botrányt hozott a szerző számára. Filmváltozatát (Closer) 2004-ben Mike Nichols rendezte, olyan világsztárokkal, mint Nathalie Portman, Julia Roberts, Jude Law, Clive Owen.

Őszinte, drámai és ironikus történet a szerelmi kapcsolatokról. Realisztikusan ábrázolja az élet értelmének a boldogság keresésének rögös útját. A történet középpontjában egy szerelmi négyszög áll. A szereplői:Alice a fiatal angyalarcú sztriptíztáncosnő, akinek semmije sincs csak a szépsége, őszintesége és a szabadsága. Dan a fiatal és félénk, kezdő de nagyravágyó író, aki sodródik az eseményekkel, önmagától nem képes határozottan lépni, mindig mások mozgatják. Igazi tévelygő. Miután találkozik a gyönyörű Alice-szel minden megváltozik. A lány szabadsága hatja meg igazán. A múzsája lesz, ám mégse bele szerelmes, hanem Annába. Anna a sikeres fotográfusnő, különleges, finom nő, tehetséges ember, irányító típus. A látszat ellenére mindig ő diktál. A kamera egyfajta menedék számára. Flörtöl Dannel, de végül Larry-vel házasodik össze. Közben titkos viszonyát folytatja az íróval. Larry középkorú bőrgyógyász, akinek szívét összetörik és ezért bosszút esküszik, hogy önmagát védje másokat bánt meg. Négyük sorsa közel öt éven át összekapcsolódik. Fő mozgatóerők a szex, a féltékenység és az árulás. Minden szereplő elárulja, megcsalja, megalázza és kihasználja a másikat. A szerelem és a bosszú teljes skáláján végig haladnak a szereplők. Láthatjuk, mit érezhetnek egymás iránt az elején, a végén és a két pólus között és azon túl. Mindannyian elvesznek a vágyak labirintusában. Húsba vágó emberi dráma, mindeközben nem kímél senkit. Mindenkiben van valami, amivel lehet azonosulni. Őszinteséget ígérnek egymásnak, ami tulajdonképpen minden emberi kapcsolat alapja, de már akkor tudják, hogy úgyse tudják betartani. Helyette marad a vágy, a hazugság, a kaland, pedig a lelki kapcsolat fontosabb a testiségnél a mély beszélgetések, az egymásra figyelés, egymás megértése. De ők idegenek maradnak egymásnak. A 21. század eleje az emberek hihetetlen elmagányosodását hozta magával. Akár mi is lehetnénk azok.

A nyíregyházi kamara előadás nézőtere maga Anna műterme. Ide csöppen be a néző. Ez a tér időnként átváltozik kiállító teremmé, múzeummá, akváriummá vagy akár kávéházzá. Rendkívül látványos és közeli az egész színpadi tér. A középen lévő kerek asztal (tényleges színpad) hol egzotikus tánc helye, hol műtő vagy szerelmi ágy funkcióját tölti be.

A néző testközelben helyezkedik el. A színészek közöttük járkálnak élnek vitatkoznak- veszekednek vagy éppen szeretik egymást. A székek sem átlagosak, hanem többségük forgatható. Forgatásuk segítségével még közelebbről vizsgálhatjuk az eseményeket, ha "merjük". A zenék is jól kiválasztottak. Jól tükrözik az idő múlását a Vivaldi részletek, de az örökzöldek is jól illeszkednek az eseményekhez. A szereposztás is nagyon találó. A fiatalos Olt Tamás érzékisége, esendősége vívódása a két nő között szeretni való. Alice-t megformáló Kuthy Patrícia hitelesen alakítja a sztriptíztáncosnőt. Hiteles volt bánata, öröme, boldogtalansága. Annát megformáló Horváth Margit valóban különleges megjelenésében, viselkedésében, aki a férfiakat képes megigézni. Gyermeki ártatlansággal tud hazudni. A Larry-t alakító Fazekas István most is remekelt. Pompás eszközökkel néha humorral fűszerezve alakítja a megcsalt, megalázott férjet, aki a végletekig elmegy, hogy bosszút állhasson és másokat megalázzon.

TinTin – cseppek.hu

$show=search

ELŐADÁSAINK$type=slider$meta=0$label=0$rm=0$sn=0$count=999$show=home

$show=label

Nyíregyháza$show=home

További híreink$type=three$cate=0$author=0$comment=0$count=99$rm=0$snippet=0$meta=0$show=home

Név

1981-től korábbi bemutatók listája,1,1981/1982-es évad,8,1982/1983-as évad,8,1983/1984-es évad,9,1984/1985-ös évad,12,1985/1986-os évad,12,1986/1987-es évad,14,1987/1988-as évad,10,1988/1989-es évad,10,1989/1990-es évad,11,1990/1991-es évad,10,1991/1992-es évad,12,1992/1993-as évad,8,1993/1994-es évad,11,1994/1995-ös évad,11,1995/1996-os évad,11,1996/1997-es évad,11,1997/1998-as évad,9,1998/1999-es évad,7,1999/2000-es évad,8,2000/2001-es évad,9,2001/2002-es évad,8,2002/2003-as évad,11,2003/2004-es évad,10,2004/2005-ös évad,10,2005/2006-os évad,9,2006/2007-es évad,12,2007/2008-as évad,11,2008/2009-es évad,11,2009/2010-es évad,13,2010/2011-es évad,15,2011/2012-es évad,13,2012/2013-as évad,1,2013/2014-es évad,14,2014/2015-ös évad,15,2015/2016-os évad,12,2016/2017-es évad,12,2017/2018-as évad,13,2018/2019-es évad,14,2019/2020-as évad,13,2020/2021-es évad,14,9-től 5-ig,10,a balek,18,a dzsungel könyve,4,a három kismalac,1,a hülyéje,1,a kék bolygó,6,a kék pék,2,a keresztapa,1,a kis hableány,11,a kisfiú meg az oroszlánok,1,a manó,8,a név carmen,11,A név: Carmen,2,a púpos,1,a púpos lovacska,2,a repülő egér,3,a rózsák háborúja,13,aase-díj,1,ady endre,1,ájlávju,1,albert éva,1,állati színjáték,8,antal bálint,1,antal olga,12,apjok rodica,1,arany-metszés,7,aranyceruza,1,aranykalapács-díj,1,asszony asszonynak farkasa,17,Áts Zoltán,2,avass attila,29,az egérlyukból,5,bagó bertalan,1,bajomi nagy györgy,2,bajor lili,2,bajusz emőke,4,bajzáth péter,3,baksa imre,1,bal józsef,7,balfácánt vacsorára!,9,balikó tamás,1,balla annamária,1,Balla Eszter,1,balogh béla,5,balogh gábor,14,bánhidi krisztián,1,bánki zsolt,1,bárány frigyes,46,barta éva,3,bartus gyula,1,bata hajnalka,1,bede-fazekas szabolcs,5,bemutató,1,Bencs irodalom,2,Bencs László Emléklap,1,bencs villa,40,bende kinga,3,benedek miklós,2,berki antal,4,bérlet,3,bérletek,2,bérletszünetek,1,betegség miatt elmarad,2,bíró kriszta,1,blaskó balázs,2,blog,5,bob herceg,13,bora gábor,1,bóta gyula,1,botos bálint,2,bozóky istván,4,Brighelle-díj,1,buda mónika,2,budai norbert,4,budai zsófia,8,carmen,1,carpedignem,1,castel felice,1,casting,2,chicago,21,chován gábor,2,czeizel gábor,1,cziffra krisztina,2,czikéli lászló,1,czvikker lilla,4,csabai judit,1,cseke szabolcs,1,cselényi nóra,1,csenterics ágnes,1,cserna antal,2,csík györgy,1,csiki zsolt,1,csikos sándor,13,csizmadia tibor,1,csoma judit,6,csontos noémi,4,csorba ilona,15,csutkai csaba,1,daróczy sándor,1,darvasi lászló,1,Debreczeny Csaba,1,delila,4,dengyel iván,1,dévai péter,1,dézsi darinka,16,díj,2,díjak,1,diótörő herceg,3,díszletterv,2,dobó kata,1,dóczy péter,1,domonkos péter,1,don carlos,18,dragomán györgy,2,dubrovka tamara,1,dudics gábor,1,dumaszínház,1,dunai károly,1,egger géza,3,égi társulat,1,egressy zoltán,1,egyed attila,7,elmeredt,1,előadásaink,19,előadások,1,emilia galotti,1,enigma,1,enyedi éva,1,erdős borcsa,1,ernei júlia,1,éry-kovács zsanna,8,etikett,1,évadterv,4,évadzáró,1,ezeregyéjszaka,8,eztrád,2,fábián gábor,5,fábián józsef,2,faragó zsuzsa,1,farkas lászló,1,farkas vs piroska,1,farsangi flamenco fiesta,1,fazekas istván,13,fehér andrás,1,fehér balázs benő,8,fekete ágnes,1,fekete györgyi,1,fekete istván,3,fekete réka thália,2,felhőfi kiss lászló,1,fellinger domonkos,26,ferencz krisztina,1,férjek és feleségek,1,fesztival,1,film,1,fodor boglárka,1,fodor katalin,1,fon gabi,1,forgách andrás,2,forgács péter,6,főfőnök,1,földi lászló,9,fridrik noémi,27,fritz györgy,1,függöny fel,1,fülöp angéla,6,für anikó,1,gaál erzsébet,9,gábos katalin,7,gados béla,25,galambos péter,1,garay nagy tamás,1,gáspár tibor,19,gazsó györgy,13,geday mária,2,gellért péter,6,georgita máté dezső,1,gerbár tibor,4,gerle andrea,19,gogol,1,gosztola adél,21,gönczy ágnes,1,göttinger pál,28,grosschmid erik,1,gubik petra,2,gulácsi tamás,34,gulyás anna,4,gulyás attila,1,gyarmathy ágnes,1,gyenge katalin,4,gyerekeknek,4,gyilkosság meghirdetve,14,gyuricza istván,1,gyuris tibor,39,háda jános,1,hajdu péter istván,1,halasi dániel,10,halpern és johnson,1,hamupipőke,8,hanganyag-archívum,1,hargitai iván,6,harlekin bábszínház,1,harsányi sulyom lászló,4,hartmann teréz,5,hável lászló,1,hegymegi máté,1,heisenberg,3,hello dolly,2,hetey lászló,30,hírek,519,hírlevél,1,holik zsolt,1,holl istván,4,holló arnold,3,holokauszt,1,honti györgy,3,horgas péter,1,horváth csaba,1,horváth illés,7,horváth istván,8,horváth julianna,3,horváth lászló attila,83,horváth margit,32,horváth réka,22,horváth sebestyén sándor,23,horváth viktor,9,Horváth Zsuzsa,2,húsvét,1,illatszertár,22,ilyés róbert,3,illyés ákos,41,információ,14,interjú,83,istván istván,8,ivo krobot,3,jancsó miklós,1,játék,2,Jean Cocteau,1,jegyek,3,jenei judit,47,jenővári miklós,1,jordán tamás,1,jósa andrás múzeum,2,jótékonyság,2,józsa bettina,3,józsa imre,1,jövőre veled ugyanitt,2,juhász györgy,18,juhász istván,1,kálid artúr,3,kalucsni,15,kamara,5,kameniczky lászló,14,kampányfilm,1,karácsony,1,karádi zsolt,2,kardos tünde,4,kasvinszki attila,3,kaszás gergő,2,katona gábor,3,katona lászló,1,katona zoltán,2,kazár pál,6,kelet színésze,2,képek,27,képzelt riport egy amerikai popfesztiválról,2,kerék benjámin,1,kerekes éva,1,kerekes lászló,9,keresztes attila,9,keresztes sándor,4,keresztes tamás,2,kertész zsolt,3,keszég lászló,4,kiállítás,1,kiemelt,2,kirády marcell,1,kirják róbert,16,kis-kovács gergely,1,kiss csinszka flóra,1,kiss diána magdolna,1,koblicska kálmán,14,kocsis antal,12,kocsis gyöngyvér,1,kókai mária,1,kokics péter,4,kollonay zoltán,2,Kolonits Klára,1,koltai m gábor,8,kompár valéria,1,kónya merlin renáta,10,korcsmáros gábor,2,korognai károly,1,koroknai sándor,2,korompai vali,2,korompay vali,1,kosik anita,32,kovács balázs,1,kovács kata,1,kovács katalin,1,kovács patrícia,2,kováts dénes,2,kováts istván,3,kováts vera;,3,kövek,2,kövér judit,12,kövesdi lászló,1,közérdekű,1,krámer györgy,4,kritika,8,krizsán zoltán,1,Krúdy,1,Krúdy Gyula-díj,1,Krúdy Kamara,8,kulcsár viktória,1,kulisszajárás,1,kuthy patrícia,54,kútvölgyi erzsébet,1,kutyaharapás,2,ladányi andrea,6,lakatos máté,9,lass bea,1,lászló lili,8,lászló rita emőke,1,leenane szépe,7,lencsés istván,1,lendvai zoltán,7,léner andrás,2,léner péter,7,lengyel istván,5,letölthető havi műsorok,1,limerick,2,litauszky lilla,1,losonczi katalin,11,macbeth,13,magyar éva,1,magyar kultúra napja,2,magyar színházak fesztiválja,1,magyar teátrumi társaság,1,majoros zoltán,1,majzik edit,2,mándi erika,1,marcsinák anikó,2,marketing,1,martinkovics máté,11,maszmók afrikában,7,máthé eta,16,matkócsik andrás,1,matolcsi marianna,3,mátonffy mária,1,mátrai lukács sándor,2,mátrai tamás,10,matuz jános,1,mátyus stefánia,1,megyeri zoltán,9,mensáros lászló,3,mertz tibor,1,mese,1,meseautó,26,mesél a bécsi erdő,6,mester edit,4,mészáros árpád zsolt,17,Mészáros Máté,1,mészáros péter,1,mészáros tibor,1,mezei zoltán,3,mi és ők,2,miklósi erika,1,mikulás furfangja,4,mikuláshajó,1,mirr-murr kalandjai,2,mohácsi jános,7,molnár csaba,1,molnár erika,10,molnár lászló,1,molnár mariann,14,móricz zsigmond,1,móricz-gyűrű,1,MOST FESZT,2,mucsi zoltán,5,munkácsi anita,21,munkatársak,2,műsorváltozás,1,Művész Stúdió,6,művészasztal,10,művészstúdió,2,nádas péter,1,nagy andrás lászló,3,nagy karina,3,nagy péter,1,nagy róbert,1,nagyidai gergő,47,nagypál gábor,1,nagyszínpad,4,nemzeti színház,1,nézőművészeti kft,2,nívódíjak,13,novák eszter,2,novák jános,1,nőnap,1,nyitott ablak,1,nyitrai lászló,3,nyolc nő,1,nyomtató enikő,10,olajos gábor,4,olt tamás,22,olvasópróba,13,operett,1,Orlai,1,orlai produkció,12,orosz anna,3,orosz helga,7,orpheum madams,3,oscar,14,osváth judit,1,osztovits levente,1,Örökös tag,1,örökös tagok,21,pálffy kinga,1,palicz eszter alma,2,pankotay éva,1,pankotay istván,3,pankotay péter,2,papp dániel,1,paráda zsolt,1,Párterápia,3,pásztor pál,12,pásztor zoltán,1,perjési hilda,4,petényi ilona,3,petneházy attila,45,Pierrot-díj,1,piroska és a farkas,2,pitz katalin,1,polgár péter,1,portik györffy andrás,4,poszt,8,pótlás,1,prah,1,pregitzer fruzsina,70,premier,4,prima díj,1,próba,1,prométheuszról,1,púpos lovacska,2,puskás tivadar,51,radvánszki tibor,1,Rahmanyinov,2,rajkó balázs,1,rák zoltán,39,rékasi károly,6,rendezők,11,réti szilvia,4,rettenetes szülők,9,réz judit,3,róbert gábor,5,rólunk,6,rosta sándor,1,rózsakert szabadtéri színpad,7,rudas istván,2,rusznák adrienn,1,saárossy kinga,2,safranek károly,13,sajtótájékoztató,6,salamon suba lászló,6,sándor júlia,24,sárkányölő krisztián,1,sárközi istván,3,sás péter,2,scherer péter,2,schlanger andrás,12,schmidt sára,7,schulteisz gábor,1,sediánszky nóra,30,sherlock holmes,6,sikerek díjak,1,silló sándor,2,simon kornél,4,simon mari,5,simon ottó,1,simor otto,1,simor ottó,15,sipos balázs,1,sirály,1,sirkó eszter,6,sógornők,3,solti csanád,1,somló gábor,1,somogyi nikoletta,1,spaits rita,1,spartacus,1,srankó éva,1,staub viktória,2,stettner ottó,10,szabadtéri mozi,1,szabadtéri nyár 2019,10,szabadtéri színpad,3,szabó k istván,2,szabó kimmel tamás,1,szabó márta,35,szabó máté,6,szabó tamás,1,szabó tünde,30,szabó zoltán,4,szakács tibor,1,szakály viktória,1,szalai kriszta,1,szalay bence,2,szalma noémi,9,szalma tamás,3,szántó sándor,1,szatmári ildikó,1,szegedi dezső,1,szegezdi róbert,6,székhelyi józsef,2,széles zita,38,szeli ildikó,2,szente vajk,14,szervét tibor,1,szigeti andrás,24,szikszai rémusz,10,szilágyi bálint,1,szilágyi tibor,1,színészek,68,színészház,1,színház,1,színházak éjszakája,4,Színházi bestiák,5,színházi versenyprogram,1,színházunk története,1,színpadi munkatársak,1,szokolai brigitta,2,szőcs artur,7,szűcz edit,1,szvrcsek anita,4,Tamás Attila,5,tamás kinga,1,támogatói információ,1,tanár úr kérem,5,táncfarsang,31,tanulmány a nőkről,1,társulat,25,tasnádi csaba,29,taurin trauma,2,telefondoktor,2,telihay péter,3,ténai petra,1,tenczler tímea,1,tengeren,14,térey jános,1,Thália Színház,2,tóth károly,51,tóth miklós,8,tóth sándor,2,tóth szilvia lilla,3,tóth zolka,33,tóth zoltán lászló,1,török imre,1,trokán anna,1,trokán péter,1,tucker andrás,1,túri lajos,4,tündér lala,1,tűzkő sándor,1,új honlap,1,ullmann mónika,3,upor lászló,1,úri muri,16,urmai gábor,12,ügyviteli munkatársak,1,vajda jános,6,valcz péter,1,vámosi gergely,1,vámosi judit,7,vámosi máté,3,vándor éva,1,varga balázs,8,varga fekete kinga,2,varga norbert,8,varga péter,2,várj míg sötét lesz,2,varjú olga,25,varosmajor,1,varsa mátyás,1,vas-zoltán iván,1,vaszkó bence,12,véber tímea,3,végh zsolt,5,venczli zóra,1,vendégművészek,30,vennes emmy,8,venyige sándor,2,verebes istván,8,vereckei rita,1,vezetőség,1,vicei zsolt,11,vida gábor,2,vidám bérlet,6,Vidéki Színházak Fesztiválja,2,videó,147,videóajánló,4,vidor,12,VIDOR 2019,2,VIDOR Fesztivál,13,VIDOR zsűritag,4,világszép nádszálkisasszony,2,virtuális séta,1,vitai andrás,2,vizkeleti zsolt,1,vlahovics edit,2,vőlegény,2,vuk,1,wéber kata,2,werkfilm,8,zakariás máté,1,zeke edit,1,zenés VIDOR nyár 2019,11,zubor ágnes,19,zsigmond emőke,5,Zsoldos Bálint,1,zsótér sándor,2,
ltr
item
Móricz Zsigmond Színház: KÖZELEBB!
KÖZELEBB!
https://2.bp.blogspot.com/-N-8mCfI6T0c/XBwAQSrOWwI/AAAAAAAAS6A/Ttx9xB3UzVg3Mp0ObVlUWFuqWMHc1pYYwCK4BGAYYCw/s320/zdsc_4316.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-N-8mCfI6T0c/XBwAQSrOWwI/AAAAAAAAS6A/Ttx9xB3UzVg3Mp0ObVlUWFuqWMHc1pYYwCK4BGAYYCw/s72-c/zdsc_4316.jpg
Móricz Zsigmond Színház
http://www.moriczszinhaz.hu/2009/10/kozelebb.html
http://www.moriczszinhaz.hu/
http://www.moriczszinhaz.hu/
http://www.moriczszinhaz.hu/2009/10/kozelebb.html
true
6325755384628304489
UTF-8
Összes cikk betöltve. Nem találtunk ilyen cikket. TOVÁBB Tovább... Válasz Válasz visszavonása Törlés By Címlap OLDALAK CIKKEK Összes HASONLÓ CIKKEK Címke Archívum KERESÉS Összes cikk Nem találtunk ilyen cikket. Címlapra vasárnap hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vas h k sze cs p szo január február márciu április május június július augusztus szeptember október november december jan feb márc ápr május jún júl aug szept okt nov dec épp az imént 1 perce $$1$$ minutes ago egy órája $$1$$ hours ago tegnap $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago öt hétnél régebben követők követés EZ PRÉMIUM TARTALOM Megosztás mindet másol mindet kijelöl mindet kimásoltuk Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy